Cinefilii din Braşov au ocazia să-l întâlnească în cadrul Dracula Film Festival pe regizorul Timo Vuorensola.

La ediția a X-a a Festivalului Internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov.

Unul dintre ele este prezenţa regizorului succesului Iron Sky / Invazia la o vizionare-aniversară în cinema a filmului.

Precum Dracula Film Festival, Iron Sky, filmul cult al cineastului finlandez Timo Vuorensola, aniversează anul acesta 10 ani, prilej de celebrare prin proiecţia filmului în premieră la noi pe marele ecran, urmat de un dialog live al autorului cu publicul.

Comedia SF Iron Sky l-a propulsat pe tânărul scandinav cu spirit ludic, ce-şi imaginase cum au ajuns naziştii pe partea întunecată a Lunii după WWII, pe o traiectorie a succesului internaţional, mai ales că a fost una dintre primele producţii cinematografice finanţate prin crowdfunding, în urma unei campanii neconvenţionale de marketing & PR extrem de inspirate.

Timo Vuorensola va fi prezent pe timpul festivalului la Brașov și face parte din juriul competiției de lung metraje Dracula Film Festival 2022.

Unul dintre cele mai spectaculoase titluri SF, Iron Sky, este o comedie SF despre nazişti care s-au retras pe Luna în 1945, şi-au construit o navă spaţială şi se întorc în 2018 să atace Pământul.

Regizorul finlandez Timo Vuorensola declară că filmul are efectele speciale ale lui Transformers, dar un buget comparabil cu cel pentru cateringul lui. Mai exact, 7,5 milioane de euro, la care au contribuit cu donaţii sute de mii de fani şi câteva zeci de mici investitori, comunitatea Iron Sky având în prezent circa 200.000 de fani.

În final, 300.000 de euro provin din crowdfunding şi circa 680.000 de euro din crowd investement, reuşită care a provocat dezbateri în industria filmului despre noi metode de finanţare şi potenţialul internetului.

Iron Sky a fost vândut în peste 80 de teritorii, mai mult decât oricare alt film finlandez, iar succesul, spune cineastul Timo Vuorensola, i se datorează comunitaţii online de fani.

Timo Vuorensola a revenit în 2019 cu Iron Sky: The Coming Race, continuarea succesului Iron Sky, iar în acest an a lansat Jeepers Creepers: Reborn, al patrulea film din celebra serie horror Jeepers Creepers.

În prezent lucrează la The Ark: An Iron Sky Story – o poveste din Universul Iron Sky şi 97 Minutes – un film cu Jonathan Rhys Meyers despre deturnarea unui avion.

 


Din aceeasi categorie...

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie, în weekendul alegerilor europarlamentare.

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...