Pentru aceasta ultima saptamana din 2014, distribuitorii ne propun nu mai putin de 5 premiere cinematografice. Este vorba de a treia parte din seria O noapte la Muzeu, Night at the Museum: Secret of the Tomb, Alt Love Building – continuarea filmului de succes de anul trecut, comedia Annie - un remake la un film din 1982, un thriller cu Ewan McGregorSon of a Gun si o animatie venita tocmai din India: Supereroul din Toopur.

Alt Love Building este continuarea comediei de succes din 2013 Love Building. Alt Love Building este al doilea lung metraj care poarta semnatura Iuliei Rugina si este rezultatul colaborarii dintre aceasta si Actoriedefilm.ro, mai exact Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta – in calitate de producatori ai celor doua filme si fondatori ai scolii de actorie de film.

Alt Love Building continua povestea taberei in care se repara relatii de cuplu. Sase luni mai tarziu fata de actiunea din primul film, a doua editie a taberei reuneste aceiasi trei traineri, cupluri noi, in cautarea solutiilor pentru problemele cu care se confrunta in relatie si o parte dintre cuplurile din Love Building. Unele lucruri s-au schimbat, insa atata timp cat exista relatii destramate, povestea merge mai departe...

Actiunea din Alt Love Building se intampla de aceasta data la munte (Club Vila Bran), in plina iarna, cu cateva zile inainte de Revelion. 

Sequelul ne rezerva si cateva surprize extrem de placute, una dintre ele fiind aparitia actorului britanic Ben Cross, cunoscut in special pentru rolurile sale din Chariots of Fire, Star Trek si serialul Banshee. Ben Cross il interpreteaza in Alt Love Building pe Dl. Anderson, proprietarul de drept al taberei Love Building.

Alt Love Building este un sequel care trebuia facut, si a iesit extrem de bine. Fata de primul film se vede de aceasta data o nota mai matura si serioasa a materialului filmat, dar acest lucru nu deranjeaza. Eu sper ca acest film sa aiba succesul pe care il merita, astfel incat trio-ul fantastic Iulia Rugina / Oana Rasuceanu / Ana Agopian sa se apuce si de ultima parte a trilogiei a carei actiune ar putea sa se petreaca la mare! (Dragos Bucur a promis ca daca acest film atinge 100.000 de spectatori, vor face si a treia parte).

Eu cred ca ar fi o distractie pe masura! Ce zici Iulia? Ceva filmari subacvatice, cuplurile sub apa in cautarea de comori… ar putea iesi ceva grozav! :-)

In final, nu pot sa nu remarc imaginea deosebita a filmului, Iulia Rugina colaborand pentru a doua oara cu reputatul director de imagine Vivi Dragan Vasile (dupa scurt metrajul Sa mori de dragoste ranita).

Alt Love Building este o comedie de vazut in acest weekend si nu aveti voie sa o ratati!

Ben Stiller revine pe marile ecrane cu O Noapte la Muzeu: Secretul Faraonului / Night at the Museum: Secret of the Tomb.

Stiller isi reia rolul paznicului de la muzeu Larry Daley, iar Shawn Levy este din nou la carma regizorala si pentru acest al treilea si ultim capitol. 

In aceasta a treia parte exponatele Muzeului de Istorie Naturala din New York, care prind viata in timpul noptii, incep sa se comporte ciudat, iar Larry, nou-promovat ca director de operatiuni pe timp de noapte la Muzeu, trebuie sa afle care este cauza. 

Tableta, care aduce la viata exponatele in mod magic, a inceput sa putrezeasca si singura modalitate de a remedia acest lucru poate fi la Muzeul Britanic. Larry, care va face orice pentru a-si salva "familia" din muzeu, impreuna cu fiul sau Nick si exponatele muzeului, calatoresc de la New York la Londra, unde trebuie sa descopere secretul tabletei.

Night at the Museum: Secret of the Tomb este un film foarte entertaining, si una dintre cele mai bune parti de pana acum!

Schimband locatia din New York cu Londra se pare ca a fost de bun augur, filmul beneficiind de un scenariu plin de suprize placute.

Din pacate acesta este si ultimul film in care apare Robin Williams – caruia filmul ii aduce un omagiu.

Iata cateva date despre British Museum. Fondat in Londra in 1753, Muzeul Britanic a fost prima galerie publica nationala din lume. Astazi, aproximativ sase milioane de oameni il viziteaza in fiecare an pentru a vedea colectia de artefacte uimitoare din intreaga lume, inclusiv sculpturi Rosetta Stone si Parthenon. Productia filmata in Londra timp de mai multe zile, a captat exteriorul si a filmat in Marea Curte a Muzeului, cea mai mare piata publica acoperita din Europa.

Annie este cea mai noua aventura pentru intreaga familie propusa spectatorilor in doua versiuni: una originala subtitrata si una dublata in limba romana.

Remake al clasicului film cu acelasi nume din 1982, Annie o are in rolul principal pe talentata Quvenzhane Wallis (pe care am vazut-o in Beasts of the Southern Wild). Ea este Annie, un copil parasit de parinti, care se lupta sa-si croiasca un drum in viata dura de pe strazile New York-ului, in anul 2014.

Cand era mica, ea a fost lasata de catre parinti in grija Drei. Hannigan (Cameron Diaz), o asistenta maternala rea si lacoma, sub promisiunea ca vor reveni s-o ia inapoi intr-o buna zi. Dar soarta copilei se va schimba cand bogatul candidat la primaria New York-ului, Will Stacks (Jamie Foxx) recurge la o stratagema electorala, luand-o in grija pe mica „orfana”. 

Filmul este extrem de fresh iar melodiile devenite deja célèbre precum Tomorrow, It’s the Hard-Knock Life, You’re Never Fully Dressed Without a Smile si Maybe vor face deliciul spectatorilor de toate varstele (unele dintre ele suna chiar mai bine in varianta dublata in limba romana!).

Alegerea regizorului Will Gluck pentru a duce la bun sfarsit acest proiect a fost una inspirata, el mai regizand pentru Sony trei comedii foarte apeciate de public: Fired Up!, Easy A si Friends with Benefits.

Daca veti opta pentru versiunea dublata in ea ii veti putea asculta pe: Ana Stanciulescu (Annie) – cunoscuta de la Next Star si Atenie, se canta, Delia Matache (Dra. Hannigan), Cabral Ibacka (Stacks), Brigitta Gheorghe (Grace), Ionut Grama (Guy), Tomi Cristin (Lou).

Regia artistica i-a apartinut lui Ionut Ionescu, iar regia muzicala lui Gabriel Pindici. Dublajul a fost realizat in Studiourile Fast Production Film.

 

Supereroul din Toonpur – Oraselul animat / Toonpur ka Superrhero este povestea unui actor care va avea parte de aventura vietii lui, aventura ce va trece dincolo de granitele dintre lumea reala si cea animata!

Filmul este debutul in lung metraj al lui Kireet Khurana, cunoscut pentru numeroase seriale si scurt metraje apreciate de public si critica. 

Supereroul din Toonpur – Oraselul animat va rula in Romania doar in versiunea 2D dublata in limba romana. Dublajul a fost realizat in Studiourile Empire iar regia i-a apartinut lui Laurean Gherman.

In film ii vom putea auzi pe: Claudiu Istodor (Aditya), Georgeta Dragan (Priya / Bolly), Dalina Costin (Mama Mare), Ernest Fazekas (Homi), Razvan Hincu (Jagaro), Alexandru Gheorghiu (Gappi), Clara Gherman (Lovina), George Petcu (Pandu), Daniel Iordachioaie (Rubdoot), Matei Burgui (Fiul) si Ruxandra Gherman (Fiica).

Supereroul din Toonpur este prima animatie Indiana care ajunge pe marile ecrane de la noi si trebuie sa recunosc ca am fost impresionat de realizarea ei. Se pare ca Bollywoodul vrea sa intre tare si pe aceasta nisa a filmelor de animatie (anul acesta au produs un lung metraj animat impreuna cu Disney).

Astept cu nerabdare sa vedem pe viitor cat de departe va merge aceasta linie a filmelor animate indiene, inceputul a fost bun zic eu.

Ucenic pentru crima / Son of a Gun este ultima premiera a saptamanii si o reala surpriza!

Cand JR (Brenton Thwaites) e trimis la inchisoare pentru o infractiune minora, el devine ucenicul lui Brendan Lynch (Ewan McGregor), inamicul public numarul unu din Australia.

Cand JR il ajuta pe Brendan sa evadeze, cei doi sunt acum fugari si intre ei se formeaza o relatie complicata in care unul devine dependent de celalalt. JR deprinde repede naravurile lumii infractionale, unde viata e ca un joc de sah. In momentul cand in scena apare frumoasa Tasha (Alicia Vikander) lucrurile iau o inorsatura neasteptata...

Am fost captivat de Son of a Gun inca din primele minute. Chiar daca trailerul nu m-a convins, ma bucur ca i-am acordat o sansa si am mers sa-l vad in cinematograf.

Productia australiana Son of a Gun este debutul in lung metraj a lui Julius Avery, regizor a numeroase scurt metraje laudate de critici si spectatori la festivaluri din intraga lume, castigatoare a premii importante la Berlin, Cannes sau Sundance. 

Daca doriti sa vedeti un film original, extrem de bine jucat si cu o poveste captivanta va recomand din tot sufletul Son of a Gun. Este una dintre surprizele cinematografice placute din acest an. Filmul are de toate: violenta, drama, romantism, tensiune si rasturnari de situatii, asa cum ii sta bine unui thriller de calitate.