Iubitorii muzicii vor avea parte de concerte de calitate în cele cinci zile ale festivalului, care se va desfășura în perioada 1 – 5 noiembrie.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native din Târgu-Mureș – pe lângă cele 38 de scurtmetraje în concurs şi cele mai recente lungmetraje româneşti şi maghiare – vă invită și la experiențe muzicale.

Joi seara, va cânta pe scena Palatului Culturii vechiul prieten al festivalului, Hobo László Földes, acompaniat la chitară de Zoltán Kiss. Concertul Hobo pe stradă începe de la ora 20:30.

Vineri, de la ora 20:15 va urca pe scenă formaţia bucureşteană Dl Goe. Considerat unul dintre cele mai eclectice proiecte de pe piața muzicală românească, Dl Goe s-a remarcat atât prin colaborările inedite de-a lungul timpului cât și prin îmbinarea artei teatrale cu cea muzicală în show-urile și materialele lor discografice.

Cel de-al 31-lea Festival Internațional de Scurtmetraj Alter-Native se încheie cu un concert susținut de Bohém Ragtime Jazz Band, duminică de la ora 19:45. Bohém Ragtime Jazz Band este, una dintre cele mai versatile formații de jazz din lume. Cei șapte membri cântă la treisprezece instrumente și interpretează toate stilurile posibile în cadrul formei clasice de jazz.

Co-organizator al celui de al 31-lea Festival Internațional de Scurtmetraj Alter-Native este Asociaţia Érted – Pentru Tine / Înţelegi.

Partenerii festivalului: Consiliul Judeţean Mureş, Universitatea de Arte din Târgu Mureş, Teatrul Naţional Târgu Mureș, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București. Finanţatori: Primăria Municipiului Târgu Mureş, Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Fundaţia Communitas, Fondul Bethlen Gábor (Ungaria)

Mai multe detalii puteţi afla pe site-ul festivalului alternativeiff.ro