În octombrie docu-ficțiunea face parte din programul a 3 evenimente din țară.

Între Revoluții, se va lansa în cinema din 3 noiembrie, distribuit de August Film, iar până atunci va avea o serie de proiecții în Sibiu și București, în cadrul a 3 evenimente importante - ASTRA Film Festival,  ESTE - Filmul de Miercuri și Les Films de Cannes à Bucarest. 

Docu-ficțiunea regizată de Vlad Petri a avut deja o prezență constantă în selecțiile unor mari festivaluri, atât naționale (One World Romania, Transilvania International Film Festival - TIFF, Ceau Cinema, Serile Filmului Românesc - Iași, Ideo Ideis Festivalul de teatru tânăr, Anonimul), cât și internaționale (ZagrebDox - Croația, Make Dox - Macedonia de Nord,Thessaloniki FF - Grecia, CPH Dox - Danemarca, DocAviv - Israel, Krakow FF - Polonia, Sydney FF - Australia, Sarajevo IFF - Bosnia, DMZ IDF - Coreea, Sheffield Doc Fest - Marea Britanie, Festival du Nouveau Cinéma - Canada).

În cadrul Astra Film Festival, cel mai important eveniment dedicat filmului documentar din România, ajuns anul acesta la ediția aniversară cu numărul 30, Între revoluții va avea 3 proiecții, în prezența regizorului Vlad Petri și a monteurului Dragoș Apetri, astfel: miercuri 18 octombrie (de la 19:00, Cine Gold, sala 6), vineri 20 octombrie (de la 11:00, ASTRA Film Cinema) și sâmbătă 21 octombrie (de la 14:30, Cine Gold, sala 5). Biletele pot fi achiziționate online: https://bit.ly/ASTRAff  

„Mă bucur că Între revoluții se vede la Astra Film, un loc de care mă leagă multe amintiri, unde mergeam încă din timpul studenției, de la primele ediții și unde am descoperit filme inovatoare. Voi fi acolo împreună cu Dragoș Apetri, unul din monteurii filmului și sunt curios de întâlnirea cu publicul acestui festival.”, a declarat regizorul Vlad Petri.

Tot la Sibiu, pe 25 octombrie, de la ora 20:00, în Sala Mică a Cinema „Ion Besoiu”, va avea loc o nouă proiecție Între revoluții, în cadrul inițiativei ESTE - Filmul de Miercuri. Aceasta aduce săptămânal cinefililor din Sibiu proiecții cu cele mai noi producții autohtone, fiind un proiect-extensie al festivalului care are loc uzual în luna mai și care include și o secțiune competițională dedicată scurtmetrajului. Bilete: https://bit.ly/ESTE25oct

Bucureștenii se vor bucura în perioada 20 - 29 octombrie de cea de-a 14-a ediție a Les Films de Cannes à Bucarest, unul dintre cele mai așteptate festivaluri ale anului, care aduce în program cele mai apreciate filme de pe croazetă, dar și din alte mari festivaluri de film din lume. Proiecția Între revoluții va avea loc duminică 22 octombrie, de la ora 17:00, la Cinema Eforie, în prezența regizorului Vlad Petri și a monteurului Dragoș Apetri, care vor asista și la o sesiune de Q&A. Bilete: https://bit.ly/LesFilms22oct            

Filmul, construit exclusiv din imagini de arhivă, urmărește povestea fictivă, dar inspirată din dosare de la Securitate, a două femei separate de două revoluții -  Maria (voce - Victoria Stoiciu) și Zahra (voce - Ilinca Hărnăuț). Acest lucru se întâmplă prin intermediul scrisorilor imaginate de scriitoarea Lavinia Braniște, special pentru acest proiect. Lavinia este autoarea romanelor „Interior zero” și „Sonia ridică mâna” (ambele romane laureate cu Premiul Nepotu’ lui Thoreau pentru cea mai bună carte de proză a anului), precum și a seriei de cărți pentru copii cu porcușorul Rostogol.

În perioada 29 octombrie - 3 noiembrie August Film va organiza o serie de proiecții speciale în țară, alături de echipa filmului. Mai multe detalii vor fi anunțate în curând.

Între Revoluții este produs de Activ Docs, în co-producție cu Restart, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centrului Audiovizual Croat și Doha Film Institute.

Un film realizat în colaborare cu Televiziunea Română.

Cu sprijinul: UPFAR ARGOA, ICR, DACIN SARA

Distribuit de: August Film.

CineFan.ro este partener media al lansării filmului în cinema.

intre Revolutii Afis