Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei.

Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA. Proiecțiile pot fi urmărite de cinefili și nu numai, în fiecare marți, de la 20:00, însoțite de o atmosferă intimă la ARTA Café, cafeneaua din incinta cinematografului. 

Din iubire pentru film, seria din luna februarie este dedicată acelor filme care ne leagă de oamenii care ne-au fost și ne sunt alături: prieteni, parteneri și partenere, foști sau foste. Sunt filmele care ne-au definit relațiile, care ne-au învățat ce înseamnă să fim împreună, cu decepții și bucurii. 

Primul titlu este un poem cinematografic despre legăturile dintre oameni, despre pasiune, despre culorile melancoliei și emoțiile generate de trecerea unor pași pe culoar. În 13 februarie, Cinema ARTA invită cinefilii la un Blind Date with a Film, o experiență mai atipică, unde numele filmului nu va fi dezvăluit. Un pahar de vin sau un Hot Apple va completa experiența cinematografică

Cea de-a doua peliculă a seriei, din 20 februarie este distopia Never let me go. Filmul este adaptarea romanului scris de Kazuo Ishiguro, este al treilea lungmetraj al cineastului Mark Romanek și constituie un portret surprinzător al unei lumi în care oamenii încep să fie clonați şi, pe de altă parte, o privire lăuntrică în viaţa unui triunghi amoros alcătuit din niște buni prieteni din copilărie 

Încheiem CultClassics din această lună în data de 27 februarie cu proiecția Sense and Sensibility, după romanul clasic al lui Jane Austen. Filmul este povestea surorilor Dashwood, sensibila Elinor (Thompson) și pasionata Marianne (Kate Winslet), ale căror șanse de a se căsători par condamnate pentru totdeauna de bruscă pierdere a averii familiei.

Trăindu-și fiecare experiența de iubire – și riscul de-a o pierde –, cele două surori învață că trebuie să combine rațiunea cu sensibilitatea dacă vor să găsească fericirea personală într-o lume în care statutul social și banii guvernează regulile iubirii.

PROGRAM

Marți, 13 februarie, 20:00 -Blind Date with a Film 

Romantic, 98’

Marți, 20 februarie, 20:00 -Never let me go

r: Mark Romanek | 2010 | Dramă, Romantic, SF, Dragoste | Marea Britanie, SUA | 103' | 15

Marți, 27 februarie, 20:00 - Sense and Sensibility

r: Ang Lee | 1995 | Dramă, Romantic, Dragoste | SUA, Marea Britanie | 136' | AG

Pentru bilete și pentru a fi la curent cu ultimele noutăți consultați website-ul cinematografului  www.cinema-arta.ro

Parteneri: Institutul Francez din Cluj-Napoca.

Cinema ARTA exterior