Ca in fiecare an, incepand de la editia 2005, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, una dintre cele mai asteptate sectiuni de catre publicul festivalier este cea dedicata cinematografiei autohtone.

Timp de 3 zile, cinefilii se pot bucura in cadrul Zilelor Filmului Romanesc de cele mai recente productii autohone, unele dintre ele fiind difuzate in premiera absoluta in Romania, sau chiar in premiera mondiala.

Selectia din acest an, alcatuita de directorul artistic al Festivalului, Mihai Chirilov, cuprinde 12 filme de lung metraj, 4 mediu metraje si 11 scurt metraje.

Punctele de atractie ale selectiei de lung metraj sunt, fara indoiala, noul film al lui Catalin Mitulescu, Loverboy (foto), si cel al lui Constantin Popescu, Principii de Viata, cu Vlad Ivanov in primul sau rol principal, puncteaza Chirilov hiturile incontestabile ale selectiei Zilelor Filmului Romanesc din 2011.

Direct de pe covorul rosu de la Festivalul de Film de la Cannes, unde este selectat in sectiunea Un Certain Regard, Loverboy, cel de-al doilea lung metraj regizat de Catalin Mitulescu, va fi proiectat la TIFF in premiera absoluta in Romania.

Avandu-i in rolurile principale pe Ada Condeescu si George Pistereanu, protagonistii productiei castigatoare a 7 Premii Gopo in 2011, inclusiv a Premiului pentru Cel mai Bun Film, Eu cand vreau sa fluier, fluier (r. Florin Serban), filmul spune povestea unui tanar de 20 de ani, care cucereste fete, le face sa se indragosteasca de el si le plaseaza mai departe unei retele de trafic de carne vie din Constanta.

Pentru politistii de la trafic de persoane, aceasta tehnica de racolare se numeste metoda prin indragostire, iar cei ce o practica sunt denumiti loverboys. Planurile baiatului sunt insa date peste cap in momentul in care se indragosteste nebuneste de Veli, una dintre fetele pe care trebuie sa le racoleze.

Regizorul Constantin Popescu revine la ZFR cu al doilea lung metraj din cariera: Principii de viata. Lung metrajul de debut al acestuia, Portretul luptatorului la tinerete, a fost prezentat la TIFF in 2010.

Filmul se lupta si pentru Trofeul Transilvania, fiind de altfel singura productie romaneasca prezenta in Competitia Oficiala TIFF din acest an.

Rolul principal este interpretat de actorul Vlad Ivanov, iar roluri importante le revin si lui Gabriel Huian, cunoscut publicului roman ca protagonist al mediu metrajului Marilena de la P7 (r. Cristian Nemescu) si Rodicai Lazar (Moartea domnului Lazarescu, Amen).

Mihai Chirilov mentioneaza printre highlight-urile selectiei de lung metraj alte cateva titluri: George Dorobantu, castigatorul Premiului de Debut la TIFF pentru Elevator, revine cu un eseu experimental inedit, intitulat Bucharestless.

Debutul regizoral al lui Lucian Georgescu pe un scenariu co-scris cu Barry Gifford, Tatal fantoma - film la a carui geneza a contribuit TIFF-ul, invitindu-l pe scriitorul american in juriu la editia din 2003.

Daca bobul nu moare, in regia lui Sinisa Dragin, este un alt titlu ce va putea fi vizionat in cadrul sectiunii Zilele Filmului Romanesc. Filmul a castigat in 2011 Premiul Publicului Robert Bosch Stiftung la Festivalul de Film de la Rotterdam si a fost selectat in 2010 in competitia celui mai important festival de film din Japonia, cel de la Tokyo.

Lung metrajul spune povestea a doi tati, unul sarb si unul roman, care incearca sa faca fata unor drame. Cel sarb vine in Romania pentru a recupera trupul fiului mort, in timp ce tatal roman incearca sa-si gaseasca fiica, vanduta ca prostituata in Kosovo.

Daca bobul nu moare este al patrulea film de lung metraj din cariera lui Sinisa Dragin.

Acesta a mai regizat In fiecare zi, Dumnezeu ne saruta pe gura (2002) distins cu Tigrul de Aur la Festivalul International de Film de la Rotterdam in 2002, Faraonul (2001) si Lunga calatorie cu trenul (1997).

Lista filmelor selectionate in sectiunea competitionala Zilele Filmului Romanesc cuprinde si alte titluri care au facut senzatie la festivalurile internationale de film, precum Morgen (r. Marian Crisan), distins cu 3 trofee la Festivalul de Film de la Locarno 2010, si 3 premii la Festivalul de la Salonic (Premiul pentru Cel mai Bun Regizor, Cea mai Buna Interpretare Rol Masculin: Andras Hathazi si Yilmaz Yalcin, Premiul FIPRESCI), Periferic, al regizorului Bogdan George Apetri, recompensat, printre altele, cu Premiul Boccalino dOro al Criticii Independente pentru Cea mai Buna Interpretare (Ana Ularu) la Festivalul International de Film de la Locarno 2010.

Din Zilele Filmului Romanesc nu lipsesc nici in acest an documentarele: co-productia romano-germana Aproape de cer, un film regizat de Titus Faschina a carui coloana sonora poarta semnatura inconfundabila a lui Alexander Balanescu, distins cu Mentiunea Speciala a ERT3 Broadcasting si Premiul WWF la Festivalul de Film Documentar de la Salonic 2011, Metrobranding A Love Story between Men and Objects, de Ana Vlad si Adi Voicu, precum si mediu-metrajele

Petrecere si concurs in Ciupelnita, de Liviu Sandulescu, Valea Corlatului, al lui Stephane Lucon, si 24 Galeti, 7 Soareci, 18 ani, regizat de Marius Iacob.

La TIFF 2011, 11 scurt metraje de senzatie completeaza oferta de filme autohtone recente. Printre acestea se numara Apele Tac (r. Anca Miruna Lazarescu), prezent in competitia de scurt metraj a Festivalului de la Berlin in 2011; Stop Over (r. Ioana Uricaru), selectionat in Competitia Festivalului de Film Sundance 2011, film in a carui distributie se regasesc fac parte Monica Barladeanu, actrita care a facut parte din Juriul festivalului in 2010, si muzicianul Damian Draghici; Draft 7 filmul cu care Luiza Parvu revine in selectia TIFF, dupa ce in 2010 a concurat in cadrul aceleiasi sectiuni cu Aniversarea; filmul documentar You Can't Hide Love from Gypsies (r. Mara Trifu), prezent la Cannes 2011 in sectiunea Semaine de la Critique (programul NISI MASA) precum si Superman, Spiderman sau Batman (r. Tudor Giurgiu), proiectat la TIFF in premiera mondiala.

Mihai Chirilov recomanda spectatorilor festivalului si cateva titluri de documentar si scurt metraj din cadrul Zilelor Filmului Romanesc: Piesa de rezistenta a grupajului de documentare o constituie lung metrajul germano-roman Aproape de cer, regizat de Titus Faschina si coprodus de Thomas Ciulei, in vreme ce in cursa pentru cel mai bun scurt metraj intra 15 titluri, printre care cel mai radical titlu din program, temerarul Film pentru prieteni al lui Radu Jude, doua filme prezentate deja la Sundance, respectiv Berlin - Stopover (de Ioana Uricaru, pe un scenariu de Cristian Mungiu) si Apele tac (de Anca Miruna Lazarescu) - si excelentul 24 de galeti, 7 soareci, 18 ani (de Marius Iacob), prezentat in premiera absoluta.

In acest an, juriul care va decide castigatorii Premiilor Zilele Filmului Romanesc pentru Cel mai Bun Film, respectiv Cel mai Bun Debut, este alcatuit din 3 personalitati ale cinematografiei europene: Nadia Paschetto director si selectioner al Festivalului International de Film de la Arras, Dana Enulescu corespondent BBC pentru Ministerul Afacerilor Externe de la Roma si Daniela Michel - directorul Festivalului de Film de la Morelia.

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc in perioada 3-12 iunie 2011 la Cluj-Napoca si intre 15 si 19 iunie, la Sibiu.

ZILELE FILMULUI ROMANESC 2011

LUNG METRAJE

Aproape de cer / Close to Heaven (r. Titus Faschina, Romania Germania, 2011)

Film documentar

Premii si festivaluri: Mentiune Speciala a ERT3 Broadcasting, Premiul WWF la Festivalul de Film Documentar de la Salonic 2011

Bucharestless (r. George Dorobantu, Romania, 2011)

Premiera mondiala

Daca bobul nu moare / If the Seed Doesn't Die (r. Sinisa Dragin, Romania, 2010)

Cu: Mustafa Nadarevic, Dan Condurache, Milos Tanaskovic

Premii si festivaluri: Premiul Publicului Robert Bosch Stiftung la Festivalul de Film de la Rotterdam 2011; Festivalul de Film de la Tokyo 2010

Despre alte mame / Other Mothers (r. Mihai Ionescu, Tiberiu Iordan, Romania, 2010)

Cu: Silviu Geamanu, Gavril Patru, Marius Adrian Cordos

Premii si festivaluri: Premiul Federatiei Mondiale a Cinecluburilor la Festivalul International de Film de la Moscova 2010

Loverboy (r. Catalin Mitulescu, Romania, 2011)

Cu: George Pistereanu, Ada Condeescu, Ion Besoiu

Premii si festivaluri: selectionat in competitia Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2011

Metrobranding a Love Story between Men and Objects (r. Ana Vlad si Adi Voicu, Romania, 2010)

Film documentar

Premii si festivaluri: Festivalul International de Film DokLeipzig 2010; Festivalul International de Film Documentar de la Jihlava (Cehia) 2010; Festivalul Filmului European (Romania) 2011

Morgen (r. Marian Crisan, Romania-Franta-Ungaria, 2010)

Cu: Andras Hathazi, Yilmaz Yalcin, Elvira Rimbu

Premii si festivaluri: 11 nominalizari, inclusiv pentru Cel mai bun Film, la Premiile Gopo 2011; Premiul Special al Juriului, Premiul Juriului Ecumenic, Premiul Don Quijote, Premiul III in selectia Juriului Junior la Festivalul de Film de la Locarno 2010; Premiul pentru Cel mai Bun Regizor, Cea mai Buna Interpretare Rol Masculin (Andras Hathazi si Yilmaz Yalcin), Premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Salonic 2010

Periferic / Outbound (r. Bogdan George Apetri, Romania-Austria, 2010)

Cu: Ana Ularu, Mimi Branescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Timotei Duma

Premii si festivaluri: Premiul Boccalino dOro al Criticii Independete pentru Cea mai Buna Interpretare (Ana Ularu) la Festivalul International de Film de la Locarno 2010; Premiul Special al Juiului, Mentiunea Speciala a Juriului Ecumenic, Premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Varsovia 2010; Premiul Asociatiei Criticilor de Film din Grecia, Premiul pentru Cea mai Buna Actrita (Ana Ularu) si Golden Alexander Premiul pentru Cel mai Bun Film la Festivalul International de Film de la Salonic 2010; Premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Viena (Viennale) 2010

Principii de viata / Principles of Life (r. Constantin Popescu, Romania, 2011)

Cu: Gabriel Huian, Vlad Ivanov, Rodica Lazar

Premii si festivaluri: selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului International de Film de la San Sebastian 2010; Festivalul de Film East End Londra 2010; Festivalul International de Film de la Bratislava 2010; Festivalul International de Film de la Goteborg 2011

Tatal fantoma / The Phantom Father (r. Lucian Georgescu, Romania, 2011)

Cu: Marcel Iures, Mihaela Sarbu, Barry Gifford, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut

Ursul / The Bear (r. Dan Chisu, Romania, 2011)

Cu: Mihai Constantin, Serban Pavlu, Magda Catone, Claudiu Bleont, Gabriel Spahiu, Serban Celea

Visul lui Adalbert / Adalbert's Dream (r. Gabriel Achim, Romania, 2011)

Cu: Gabriel Spahiu, Doru Ana, Anca Androne, Ozana Oancea, Paul Ipate, Mimi Branescu, Mircea Rusu

Premiera mondiala

MEDIU METRAJE

Film pentru prieteni / A Film for Friends (r. Radu Jude, Romania, 2011)

Cu. Gabriel Spahiu, Serban Pavlu

Premii si festivaluri: Festivalul International de Film NexT 2011; Festivalul Filmului European (Romania) 2011

Petrecere si concurs in Ciupelnita / Party and Contest in Ciuplenita (r. Liviu Sandulescu, Romania 2011)

Film documentar, Premiera mondiala

Valea Corlatului / The Corlat Valley (r. Stephane Lucon, Romania, 2011)

Film documentar

Premii si festivaluri: Festivalul de Film Documentar dedicat Drepturilor Omului One World Romania 2011

24 Galeti, 7 Soareci, 18 ani / 24 Buckets, 7 Mice, 18 Years (r. Marius Iacob, Romania, 2011)

Film documentar, Premiera mondiala

SCURT METRAJE

Apele tac / Silent River (r. Anca Miruna Lazarescu, Germania-Romania, 2011)

Cu: Andi Vasluianu, Toma Cuzin

Premii si festivaluri: selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin 2011; Premiul Publicului pentru Film Romanesc, Premiul pentru Cel mai bun Film Romanesc si Mentiune Speciala a Juriului la Festivalul International de Film NexT 2011, Festivalul de Film de la Cannes 2011 (Short Film Corner)

Bora Bora (r. Bogdan Mirica, Romania, 2011)

Cu: Mirela Zeta, Alexandru Potocean

Premii si festivaluri: Festivalul International de Film NexT 2011

Draft 7 (r. Luiza Parvu, Romania, 2011)

Cu: Olimpia Melinte, Eduard Petru Jighirgiu

Premii si festivaluri: Premiul Rectorului Festivalul International de Film Studentesc CineMAiubit 2010 (varianta in lucru); Festivalul International de Film NexT 2011; Festivalul International de Film de Scurt Metraj Timishort 2011; Festivalul de Film de la Cannes 2011 (Short Film Corner)

Fata din Transilvania / Transylvania Girl (r. Sabin Dorohoi, Romania, 2011)

Cu:Maia Morgenstern, Andreea Vasile, Orlando Petriceanu

Premiera mondiala

Numaratoarea manuala / The Counting Device (r. Daniel Sandu, Romania, 2010)

Cu: Alexandru Georgescu, Catalin Stelian

Premii si festivaluri: Festivalul International de Film NexT 2011

Outrageously Disco (r. Nicolae Constantin Tanase, Romania, 2009)

Cu: Aylin Cadir, George Albert Costea

Premii si festivaluri: Premiul Criticii si Premiul pentru Cea mai Buna Scenografie Festivalul International de Film Studentesc CineMAiubit 2009; Festivalul International de Film NexT 2010; Festivalul International de Film de Scurt Metraj Timishort 2010

Pauza de masa / Lunch Break (r. Ciprian Alexandrescu, Romania, 2010)

Cu: Vlad Ivanov, Mihaela Sarbu, Tudor Aaron Istodor

Premii si festivaluri: Festivalul International de Film de Scurt Metraj Timishort 2011

Stopover (r. Ioana Uricaru, Romania Italia, 2011)

Cu: Monica Barladeanu, Damian Draghici

Premii si festivaluri: selectionat in Competitia Festivalului de Film Sundance (SUA) 2011

Strung Love (r. Victor Dragomir, Romania, 2010)

Cu: Bogdan Marhodin, Alexandru Potocean, Olivia Nita

Premii si festivaluri: Nominalizat la Premiul Gopo 2011 pentru Cel mai Bun Film de Scurt Metraj; Premiul pentru Cel mai bun Actor, Premiul Criticii, Trofeul CineMAiubit 2010; Premiul Publicului Festivalul de Film de Scurt Metraj Filmul de Piatra 2011; Festivalul International de Film NexT 2011; Festivalul International de Film de Scurt Metraj Timishort 2011; Festivalul de Film de la Cannes 2011 (Short Film Corner)

Superman, Spiderman sau Batman / Superman, Spiderman or Batman (r. Tudor Giurgiu, Romania, 2011)

Cu: Zsolt Bogdan, Aron Hanga, Cornel Raileanu

Premiera mondiala

You Can't Hide Love from Gypsies (r. Mara Trifu, 2011)

Film documentar

Premii si festivaluri: Semaine de la Critique (programul NISI MASA) la Festivalul de la Cannes 2011

Ca in fiecare an, incepand de la editia 2005, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, una dintre cele mai asteptate sectiuni de catre publicul festivalier este cea dedicata cinematografiei autohtone.

Timp de 3 zile, cinefilii se pot bucura in cadrul Zilelor Filmului Romanesc de cele mai recente productii autohone, unele dintre ele fiind difuzate in premiera absoluta in Romania, sau chiar in premiera mondiala.

Selectia din acest an, alcatuita de directorul artistic al Festivalului, Mihai Chirilov, cuprinde 12 filme de lung metraj, 4 mediu metraje si 11 scurt metraje.

Punctele de atractie ale selectiei de lung metraj sunt, fara indoiala, noul film al lui Catalin Mitulescu, Loverboy (foto), si cel al lui Constantin Popescu, Principii de Viata, cu Vlad Ivanov in primul sau rol principal, puncteaza Chirilov hiturile incontestabile ale selectiei Zilelor Filmului Romanesc din 2011.

Direct de pe covorul rosu de la Festivalul de Film de la Cannes, unde este selectat in sectiunea Un Certain Regard, Loverboy, cel de-al doilea lung metraj regizat de Catalin Mitulescu, va fi proiectat la TIFF in premiera absoluta in Romania.

Avandu-i in rolurile principale pe Ada Condeescu si George Pistereanu, protagonistii productiei castigatoare a 7 Premii Gopo in 2011, inclusiv a Premiului pentru Cel mai Bun Film, Eu cand vreau sa fluier, fluier (r. Florin Serban), filmul spune povestea unui tanar de 20 de ani, care cucereste fete, le face sa se indragosteasca de el si le plaseaza mai departe unei retele de trafic de carne vie din Constanta.

Pentru politistii de la trafic de persoane, aceasta tehnica de racolare se numeste metoda prin indragostire, iar cei ce o practica sunt denumiti loverboys. Planurile baiatului sunt insa date peste cap in momentul in care se indragosteste nebuneste de Veli, una dintre fetele pe care trebuie sa le racoleze.

Regizorul Constantin Popescu revine la ZFR cu al doilea lung metraj din cariera: Principii de viata. Lung metrajul de debut al acestuia, Portretul luptatorului la tinerete, a fost prezentat la TIFF in 2010.

Filmul se lupta si pentru Trofeul Transilvania, fiind de altfel singura productie romaneasca prezenta in Competitia Oficiala TIFF din acest an.

Rolul principal este interpretat de actorul Vlad Ivanov, iar roluri importante le revin si lui Gabriel Huian, cunoscut publicului roman ca protagonist al mediu metrajului Marilena de la P7 (r. Cristian Nemescu) si Rodicai Lazar (Moartea domnului Lazarescu, Amen).

Mihai Chirilov mentioneaza printre highlight-urile selectiei de lung metraj alte cateva titluri: George Dorobantu, castigatorul Premiului de Debut la TIFF pentru Elevator, revine cu un eseu experimental inedit, intitulat Bucharestless.

Debutul regizoral al lui Lucian Georgescu pe un scenariu co-scris cu Barry Gifford, Tatal fantoma - film la a carui geneza a contribuit TIFF-ul, invitindu-l pe scriitorul american in juriu la editia din 2003.

Daca bobul nu moare, in regia lui Sinisa Dragin, este un alt titlu ce va putea fi vizionat in cadrul sectiunii Zilele Filmului Romanesc. Filmul a castigat in 2011 Premiul Publicului Robert Bosch Stiftung la Festivalul de Film de la Rotterdam si a fost selectat in 2010 in competitia celui mai important festival de film din Japonia, cel de la Tokyo.

Lung metrajul spune povestea a doi tati, unul sarb si unul roman, care incearca sa faca fata unor drame. Cel sarb vine in Romania pentru a recupera trupul fiului mort, in timp ce tatal roman incearca sa-si gaseasca fiica, vanduta ca prostituata in Kosovo.

Daca bobul nu moare este al patrulea film de lung metraj din cariera lui Sinisa Dragin.

Acesta a mai regizat In fiecare zi, Dumnezeu ne saruta pe gura (2002) distins cu Tigrul de Aur la Festivalul International de Film de la Rotterdam in 2002, Faraonul (2001) si Lunga calatorie cu trenul (1997).

Lista filmelor selectionate in sectiunea competitionala Zilele Filmului Romanesc cuprinde si alte titluri care au facut senzatie la festivalurile internationale de film, precum Morgen (r. Marian Crisan), distins cu 3 trofee la Festivalul de Film de la Locarno 2010, si 3 premii la Festivalul de la Salonic (Premiul pentru Cel mai Bun Regizor, Cea mai Buna Interpretare Rol Masculin: Andras Hathazi si Yilmaz Yalcin, Premiul FIPRESCI), Periferic, al regizorului Bogdan George Apetri, recompensat, printre altele, cu Premiul Boccalino dOro al Criticii Independente pentru Cea mai Buna Interpretare (Ana Ularu) la Festivalul International de Film de la Locarno 2010.

Din Zilele Filmului Romanesc nu lipsesc nici in acest an documentarele: co-productia romano-germana Aproape de cer, un film regizat de Titus Faschina a carui coloana sonora poarta semnatura inconfundabila a lui Alexander Balanescu, distins cu Mentiunea Speciala a ERT3 Broadcasting si Premiul WWF la Festivalul de Film Documentar de la Salonic 2011, Metrobranding A Love Story between Men and Objects, de Ana Vlad si Adi Voicu, precum si mediu-metrajele

Petrecere si concurs in Ciupelnita, de Liviu Sandulescu, Valea Corlatului, al lui Stephane Lucon, si 24 Galeti, 7 Soareci, 18 ani, regizat de Marius Iacob.

La TIFF 2011, 11 scurt metraje de senzatie completeaza oferta de filme autohtone recente. Printre acestea se numara Apele Tac (r. Anca Miruna Lazarescu), prezent in competitia de scurt metraj a Festivalului de la Berlin in 2011; Stop Over (r. Ioana Uricaru), selectionat in Competitia Festivalului de Film Sundance 2011, film in a carui distributie se regasesc fac parte Monica Barladeanu, actrita care a facut parte din Juriul festivalului in 2010, si muzicianul Damian Draghici; Draft 7 filmul cu care Luiza Parvu revine in selectia TIFF, dupa ce in 2010 a concurat in cadrul aceleiasi sectiuni cu Aniversarea; filmul documentar You Can't Hide Love from Gypsies (r. Mara Trifu), prezent la Cannes 2011 in sectiunea Semaine de la Critique (programul NISI MASA) precum si Superman, Spiderman sau Batman (r. Tudor Giurgiu), proiectat la TIFF in premiera mondiala.

Mihai Chirilov recomanda spectatorilor festivalului si cateva titluri de documentar si scurt metraj din cadrul Zilelor Filmului Romanesc: Piesa de rezistenta a grupajului de documentare o constituie lung metrajul germano-roman Aproape de cer, regizat de Titus Faschina si coprodus de Thomas Ciulei, in vreme ce in cursa pentru cel mai bun scurt metraj intra 15 titluri, printre care cel mai radical titlu din program, temerarul Film pentru prieteni al lui Radu Jude, doua filme prezentate deja la Sundance, respectiv Berlin - Stopover (de Ioana Uricaru, pe un scenariu de Cristian Mungiu) si Apele tac (de Anca Miruna Lazarescu) - si excelentul 24 de galeti, 7 soareci, 18 ani (de Marius Iacob), prezentat in premiera absoluta.

In acest an, juriul care va decide castigatorii Premiilor Zilele Filmului Romanesc pentru Cel mai Bun Film, respectiv Cel mai Bun Debut, este alcatuit din 3 personalitati ale cinematografiei europene: Nadia Paschetto director si selectioner al Festivalului International de Film de la Arras, Dana Enulescu corespondent BBC pentru Ministerul Afacerilor Externe de la Roma si Daniela Michel - directorul Festivalului de Film de la Morelia.

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc in perioada 3-12 iunie 2011 la Cluj-Napoca si intre 15 si 19 iunie, la Sibiu.

ZILELE FILMULUI ROMANESC 2011

LUNG METRAJE

Aproape de cer / Close to Heaven (r. Titus Faschina, Romania Germania, 2011)

Film documentar

Premii si festivaluri: Mentiune Speciala a ERT3 Broadcasting, Premiul WWF la Festivalul de Film Documentar de la Salonic 2011

Bucharestless (r. George Dorobantu, Romania, 2011)

Premiera mondiala

Daca bobul nu moare / If the Seed Doesn't Die (r. Sinisa Dragin, Romania, 2010)

Cu: Mustafa Nadarevic, Dan Condurache, Milos Tanaskovic

Premii si festivaluri: Premiul Publicului Robert Bosch Stiftung la Festivalul de Film de la Rotterdam 2011; Festivalul de Film de la Tokyo 2010

Despre alte mame / Other Mothers (r. Mihai Ionescu, Tiberiu Iordan, Romania, 2010)

Cu: Silviu Geamanu, Gavril Patru, Marius Adrian Cordos

Premii si festivaluri: Premiul Federatiei Mondiale a Cinecluburilor la Festivalul International de Film de la Moscova 2010

Loverboy (r. Catalin Mitulescu, Romania, 2011)

Cu: George Pistereanu, Ada Condeescu, Ion Besoiu

Premii si festivaluri: selectionat in competitia Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2011

Metrobranding a Love Story between Men and Objects (r. Ana Vlad si Adi Voicu, Romania, 2010)

Film documentar

Premii si festivaluri: Festivalul International de Film DokLeipzig 2010; Festivalul International de Film Documentar de la Jihlava (Cehia) 2010; Festivalul Filmului European (Romania) 2011

Morgen (r. Marian Crisan, Romania-Franta-Ungaria, 2010)

Cu: Andras Hathazi, Yilmaz Yalcin, Elvira Rimbu

Premii si festivaluri: 11 nominalizari, inclusiv pentru Cel mai bun Film, la Premiile Gopo 2011; Premiul Special al Juriului, Premiul Juriului Ecumenic, Premiul Don Quijote, Premiul III in selectia Juriului Junior la Festivalul de Film de la Locarno 2010; Premiul pentru Cel mai Bun Regizor, Cea mai Buna Interpretare Rol Masculin (Andras Hathazi si Yilmaz Yalcin), Premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Salonic 2010

Periferic / Outbound (r. Bogdan George Apetri, Romania-Austria, 2010)

Cu: Ana Ularu, Mimi Branescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Timotei Duma

Premii si festivaluri: Premiul Boccalino dOro al Criticii Independete pentru Cea mai Buna Interpretare (Ana Ularu) la Festivalul International de Film de la Locarno 2010; Premiul Special al Juiului, Mentiunea Speciala a Juriului Ecumenic, Premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Varsovia 2010; Premiul Asociatiei Criticilor de Film din Grecia, Premiul pentru Cea mai Buna Actrita (Ana Ularu) si Golden Alexander Premiul pentru Cel mai Bun Film la Festivalul International de Film de la Salonic 2010; Premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Viena (Viennale) 2010

Principii de viata / Principles of Life (r. Constantin Popescu, Romania, 2011)

Cu: Gabriel Huian, Vlad Ivanov, Rodica Lazar

Premii si festivaluri: selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului International de Film de la San Sebastian 2010; Festivalul de Film East End Londra 2010; Festivalul International de Film de la Bratislava 2010; Festivalul International de Film de la Goteborg 2011

Tatal fantoma / The Phantom Father (r. Lucian Georgescu, Romania, 2011)

Cu: Marcel Iures, Mihaela Sarbu, Barry Gifford, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut

Ursul / The Bear (r. Dan Chisu, Romania, 2011)

Cu: Mihai Constantin, Serban Pavlu, Magda Catone, Claudiu Bleont, Gabriel Spahiu, Serban Celea

Visul lui Adalbert / Adalbert's Dream (r. Gabriel Achim, Romania, 2011)

Cu: Gabriel Spahiu, Doru Ana, Anca Androne, Ozana Oancea, Paul Ipate, Mimi Branescu, Mircea Rusu

Premiera mondiala

MEDIU METRAJE

Film pentru prieteni / A Film for Friends (r. Radu Jude, Romania, 2011)

Cu. Gabriel Spahiu, Serban Pavlu

Premii si festivaluri: Festivalul International de Film NexT 2011; Festivalul Filmului European (Romania) 2011

Petrecere si concurs in Ciupelnita / Party and Contest in Ciuplenita (r. Liviu Sandulescu, Romania 2011)

Film documentar, Premiera mondiala

Valea Corlatului / The Corlat Valley (r. Stephane Lucon, Romania, 2011)

Film documentar

Premii si festivaluri: Festivalul de Film Documentar dedicat Drepturilor Omului One World Romania 2011

24 Galeti, 7 Soareci, 18 ani / 24 Buckets, 7 Mice, 18 Years (r. Marius Iacob, Romania, 2011)

Film documentar, Premiera mondiala

SCURT METRAJE

Apele tac / Silent River (r. Anca Miruna Lazarescu, Germania-Romania, 2011)

Cu: Andi Vasluianu, Toma Cuzin

Premii si festivaluri: selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin 2011; Premiul Publicului pentru Film Romanesc, Premiul pentru Cel mai bun Film Romanesc si Mentiune Speciala a Juriului la Festivalul International de Film NexT 2011, Festivalul de Film de la Cannes 2011 (Short Film Corner)

Bora Bora (r. Bogdan Mirica, Romania, 2011)

Cu: Mirela Zeta, Alexandru Potocean

Premii si festivaluri: Festivalul International de Film NexT 2011

Draft 7 (r. Luiza Parvu, Romania, 2011)

Cu: Olimpia Melinte, Eduard Petru Jighirgiu

Premii si festivaluri: Premiul Rectorului Festivalul International de Film Studentesc CineMAiubit 2010 (varianta in lucru); Festivalul International de Film NexT 2011; Festivalul International de Film de Scurt Metraj Timishort 2011; Festivalul de Film de la Cannes 2011 (Short Film Corner)

Fata din Transilvania / Transylvania Girl (r. Sabin Dorohoi, Romania, 2011)

Cu:Maia Morgenstern, Andreea Vasile, Orlando Petriceanu

Premiera mondiala

Numaratoarea manuala / The Counting Device (r. Daniel Sandu, Romania, 2010)

Cu: Alexandru Georgescu, Catalin Stelian

Premii si festivaluri: Festivalul International de Film NexT 2011

Outrageously Disco (r. Nicolae Constantin Tanase, Romania, 2009)

Cu: Aylin Cadir, George Albert Costea

Premii si festivaluri: Premiul Criticii si Premiul pentru Cea mai Buna Scenografie Festivalul International de Film Studentesc CineMAiubit 2009; Festivalul International de Film NexT 2010; Festivalul International de Film de Scurt Metraj Timishort 2010

Pauza de masa / Lunch Break (r. Ciprian Alexandrescu, Romania, 2010)

Cu: Vlad Ivanov, Mihaela Sarbu, Tudor Aaron Istodor

Premii si festivaluri: Festivalul International de Film de Scurt Metraj Timishort 2011

Stopover (r. Ioana Uricaru, Romania Italia, 2011)

Cu: Monica Barladeanu, Damian Draghici

Premii si festivaluri: selectionat in Competitia Festivalului de Film Sundance (SUA) 2011

Strung Love (r. Victor Dragomir, Romania, 2010)

Cu: Bogdan Marhodin, Alexandru Potocean, Olivia Nita

Premii si festivaluri: Nominalizat la Premiul Gopo 2011 pentru Cel mai Bun Film de Scurt Metraj; Premiul pentru Cel mai bun Actor, Premiul Criticii, Trofeul CineMAiubit 2010; Premiul Publicului Festivalul de Film de Scurt Metraj Filmul de Piatra 2011; Festivalul International de Film NexT 2011; Festivalul International de Film de Scurt Metraj Timishort 2011; Festivalul de Film de la Cannes 2011 (Short Film Corner)

Superman, Spiderman sau Batman / Superman, Spiderman or Batman (r. Tudor Giurgiu, Romania, 2011)

Cu: Zsolt Bogdan, Aron Hanga, Cornel Raileanu

Premiera mondiala

You Can't Hide Love from Gypsies (r. Mara Trifu, 2011)

Film documentar

Premii si festivaluri: Semaine de la Critique (programul NISI MASA) la Festivalul de la Cannes 2011