Asociatia Culturala Control N pregateste pentru luna mai un Masterclass de actorie de film, sustinut de actorul Dragos Bucur. 

Actoria de film va fi cea de-a patra tema dezbatuta in cadrul seriei de Masterclass-uri Control N, care a mai cuprins imagine (invitat Vivi Dragan Vasile),  regie de film (invitat Nae Caranfil) si productie de film (invitata Ada Solomon). 

Masterclass-ul de actorie de film va avea loc in datele de 7, 14 si 21 mai. 

Cel de-al patrulea masterclass Control N este dedicat tuturor celor pasionati sau interesati de actoria de film, de mecanismele si secretele lucrului ca actor pe un platou de filmare. De-a lungul celor trei intalniri, participantii vor putea dezbate pe larg aceasta tema alaturi de unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti actori de film din Romania. 

Dragos Bucur propune participantilor diferite topicuri de discutie, care pornesc de la experienta sa in domeniu.

Astfel, se va discuta despre actoria de film vazuta ca profesie, nu doar ca pasiune. Despre cum poti sa ajungi sa transformi pasiunea intr-un mod de a fi. Despre faptul ca actoria de film poate fi o profesie pentru auto-didacti si este o specializare noua in scolile de actorie din Romania.

Se va discuta statutul actorului de film in cinematografia autohtona si in cea de peste hotare, in cinematografia europeana sau americana. Se vor cauta raspunsuri la intrebari precum: cat de dificil este sa practici o astfel de meserie in Romania? Care ar fi pasii pentru a putea sa ajungi sa practici actoria de film in alte tari? 

Care sunt sansele unui actor profesionist sa traiasca doar din actorie si care sunt compromisurile cele mai intalnite in tagma actorilor de film?

Dragos Bucur a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia Actorie in 1999 si a inceput sa joace la teatrul Podul, al profesorului Catalin Naum

Timp de 5 ani, Bucur a jucat in numeroase piese si a predate actoria in facultati de teatru si film. Primele roluri de film au fost in Marfa si banii (regia Cristi Puiu), selectionat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001 si Furia (regia Radu Muntean), pentru care a primit Premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineastilor. 

Dragos a jucat si in urmatoarele lung metraje ale lui Radu Muntean, Hirtia va fi albastra (2006), Boogie (selectionat in sectiunea Quinzaine des Realisateurs, Cannes, 2008) si Marti, dupa Craciun (2010). 

Pentru rolul principal din Boogie a obtinut Premiul Gopo & Premiul UCIN pentru Cel mai bun actor. De asemenea, rolul principal din filmul lui Corneliu Porumboiu, Politist, adjectiv (2009) – Premiul Juriului si Premiul FIPRESCI in cadrul sectiunii Un Certain Regard, Cannes, i-a adus inca un Premiu Gopo, obtinut la aceeasi categorie. A mai colaborat cu regizori precum Peter Weir (The Way Back, 2010), Terry Loyd (The Fear, 2012), Szabolcs Hajdu (Miraje, 2014), Tim Story (Ride Along, 2014).

In 2010 a infiintatscoala de film – Actoriedefilm.ro, alaturi de actorii Alexandru Papadopol si Dorian Boguta, iar in 2013 cei trei au jucat si au produs lung metrajul Love Building, din distributia caruia au facut parte si 31 de actori absolventi ai scolii. 

Masterclass-ul de actoriede film este deschis tuturor celor interesati de film, profesionisti sau amatori, de orice varsta. Cele 3 intalniri din cadrul masterclass-ului cu actorul Dragos Bucur vor avea loc in datele de 7, 14 si 21mai 2014, de la ora 19.00 la ora 21.00, la sediul Asociatiei Culturale Control N, din str. Transilvaniei, nr. 10. 

Grupa masterclass-ului va fi alcatuita din minim 7 si maxim 30 de participanti. Costul unui pachet de 3 sedinte este de 400 RON, platibili pana in weekend-ul premergator primei sedinte. 

Inscrierile se fac pe mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., in limita locurilor disponibile.

Vizitati www.controln.ro sau https://www.facebook.com/controlN