Desi in ultima vreme s-a vehiculat tot mai mult numele regizorului Joe Cornish (Attack the Block) pentru a sta la carma noului film Star Trek, Variety anunta azi ca scenaristul si producatorul Roberto Orci este interesat sa regizeze cel de-al treisprezecelea lung metraj Star Trek.

Publicatia sus mentionata mai precizeaza ca desi Orci are intreaga sustinere din partea companiei Bad Robot, studiourile Paramount Pictures nu ar vrea sa lase totusi proiectul pe mana cuiva care nu are experienta in regia de film.

Cei doi scenaristi Roberto Orci si Alex Kurtzman au fost responsabili de cele mai mari succese de box-office din ultimii 10 ani. 

Orci si Kurtzman au scris impreuna scenariile pentru primele doua filme Transformers, Star Trek, Star Trek Into Darkness, Mission: Impossible III, si de curand au muncit la scenariile pentru The Amazing Spider-Man 2 si viitorul capitol, The Amazing Spider-Man 3. Totusi, se pare ca cei doi au hotarat sa mearga separat pe un drum nou: cel al regiei de film.

Alex Kurtzman este acum implicat in spin-off-ul de la Spider-Man intitulat Venom, el capatand deja ceva experienta in regia de film, inca din 2012 cand a regizat drama independenta People Like Us.

Deocamdata nu s-a facut nici un anunt legat de data premierei noului film Star Trek, desi sunt sanse mari ca acesta sa apara in 2016, atunci cand franciza implineste 50 de ani. Daca va fi asa, probabil ca in curand se va gasi un regizor pentru acesta iar productia va incepe cat mai repede.