Cu ocazia premierei in spatiul nord-american a noului film al lui Alexa Visarion, intitulat Ana, regizorul va mai pregati un eveniment. 

Alexa Visarion va avea lansarea, in premiera absoluta, a cartii Ana - Sens si imagine care cuprinde trei variante de scenariu, printre care si scenariul noului film realizat. Lansarea de carte va avea loc pe 30 aprilie 2014, de la ora 19.00, la sediul ICR New York, in sala Auditorium, inainte de vizionarea filmului Ana.

Cunoscutul regizor si scenarist de teatru si film Alexa Visarion va prezenta in premiera in spatiul nord-american noul sau film, intitulat Ana, pe care l-a realizat pornind de la mitul Mesterului Manole. Premiera va avea loc la Institutul Cultural Roman de la New York, in Sala Auditorium, pe 30 aprilie 2014, la ora 19.00.

Filmele pe care regizorul Alexa Visarion le va prezenta (subtitrate in limba engleza) pentru portretul sau de regizor sunt: Inainte de tacere (1978), Inghititorul de sabii (1983), Vinovatul (1991) si Ana (2014).

Pentru aceste evenimente regizorul va fi insotit la New York de Razvan Vasilescu si Cristina Draghici, actorii principali ai filmului Ana. Dupa vizionarea peliculei, cei trei vor raspunde intrebarilor publicului. Intrarea la acest dublu eveniment este gratuita.

De asemenea, la New York Razvan Vasilescu va prezenta un spectacol one-man-show intutlat Profu', un monolog scris de Jean Pierre Dopagne, care va dura 1 h 20 min. Spectacolul se va juca pe 3 mai 2014, la “150 Public School”, la ora 19.00 (adresa: 40-01 43 Avenue, Sunnyside, NY 11104).

La New York Alexa Visarion va avea intalniri cu reprezentanti ai universitatilor americane cu care el colaboreaza, avand contacte cu acestia din perioada in care a fost bursier Fulbright in S.U.A. In plus, va face si cercetare in bibliotecile americane pentru noile proiecte la care deja lucreaza, va avea intalniri cu personalitati ale vietii culturale, artistice si pedagogice din New York si Boston.

Asociatia culturala DIALOG al carei presedinte fondator este Alexa Visarion cultiva cu precadere realtiile romano-americane, cu rezultate remarcabile in perimetrul artei si culturii. Aceasta structura a proiectului, unitara si diversa totodata, dezvolta legaturile intre cele doua culturi.

Acest eveniment reprezinta o oportunitate pentru promovarea filmului romanesc si a cunoscutului regizor Alexa Visarion, invitat la atatea festivaluri de film din Romania si din strainatate.