Cineasti din Romania si nu numai se afla in weekendul 25 - 27 iulie, la Brasov, in cursa pentru a afla cine va realiza cel mai bun film de scurt metraj in doar 48 de ore. 

Echipa filmului premiat cu titlul Best City Film 2014 primeste o camera GoPro Hero3+ Black Edition oferita de catre Xtremvideo.ro.

De asemenea scurt metrajul castigator va intra in competitia internationala, alaturi de filme din intreaga lume, pentru titlul Best 48 Hour Film 2014 si marele premiu de 5000 $. 

Zece din cele mai bune filme din turul 2014 vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Cannes, in cadrul Short Film Corner 2015.

Dupa un weekend nebun, in care echipele inscrise in concurs va trebui sa faca fata provocarii de a scrie, filma si monta un film in numai 48 de ore, luni 28 iulie se vor decide castigatorii. 

Astfel, in prezenta publicului si a concurentilor filmele inscrise in competitie vor putea fi vizionate la Sala Mare a Centrului Cultural Reduta, Brasov, incepand cu orele 19.00.

Juriul 48HFP Brasov 2014 este este format de catre Catalin Cristutiu, monteur, Anca Gradinariu, critic de film, Adi Voicu, regizor, Ioana Lascar, producator si Ciprian Mistreanu, actor.

Dupa vizionarea filmelor aflate in concurs, publicul va putea vota filmul preferat care va primi trofeul Premiul Publicului. Kite Fever ofera spectatorilor care voteaza sansa de a castiga 3 sesiuni de kiting prin tragere la sorti.

Biletele pot fi achizitionate in seara evenimentului, la intrare. Pret intrare: 10 lei.

48 HFP este cea mai mare competitie de creatie de film, care a prins viata initial in SUA, dar care astazi este organizata in peste 100 de orase din intreaga lume. Detalii pe www.48hourfilm.com/brasov sau pagina de Facebook.