King Arthur-ul lui Guy Ritchie e un film anuntat de ani buni dar care, pentru un motiv sau altul, nu a fost niciodata realizat pana acum, cand lucrurile par in sfarsit sa se fi pus in miscare. 

Miscare care incepe, evident cu distributia, si daca, in trecut va spuneam ca Idris Elba a primit rolul cavalerului Bedivere, fiind de altfel primul nume din distributie, iar mai apoi ca Charlie Hunnam este Arthur, a venit vremea pentru noi vesti.

Vesti care o privesc pe Guinevere, sotia nu tocmai fidela dar vestit de frumoasa a regelui. In rolul ei a fost distribuita Astrid Berges-Frisbey, cunoscuta mai ales ca sirena din Pirates of the Carribean: On Stranger Tides

Cu ceva timp in urma se zvonise ca in film va aparea Elizabeth Olsen, asa ca ramane de vazut daca aceasta a fost inlocuita sau pur si simplu va juca un alt rol.

In legendele Arthuriene, Guinevere, fiica regelui Leodegrance, se casatoreste cu Arthur in urma unui mariaj aranjat, iar mai apoi incepe o aventura cu Sir Lancelot, cel mai de seama cavaler al Regelui, lucru care il va duce pe sotul ei la pieire.

Din multiplele variante ale legendei, Knights of the Roundtable: King Arthur se va inspira din Le Morte d’Arthur de Thomas Mallory (si ca fosta studenta la engleza va pot spune ca are de unde sa traga destula inspiratie: Le Morte d’Arthur e o namila de carte). 

Scenariul ii apartine lui Joby Harold, care va fi si producator, alaturi de Akiva Goldsman, Tory Tunnell si Lionel Wigram. Data lansarii este 22 iulie 2016.