Desi ne-am trezit intampinati de o vreme din ce in ce mai neplacuta (doar, nu-i asa, Winter is coming!), nu ne-am lasat influentati de acest aspect si am pornit-o voiosi spre Palatul Copiilor care, timp de trei zile, va fi un fel de sediu central geek in Romania - doar e Ice Comic Con.

Aflat la o prima editie, fratele mai mic al EECC ne intampina cu o atitudine pe masura: mult entuziasm si lectii deja invatate din trecut, si niste invitati care se anunta a fi tare simpatici: Miltos Yerolemou, James Cosmo si Ian McElhinney. Plus niste tricouri oficiale ICC care sunt frumoase foc:

Avand in vedere ca azi nu au fost nici panel-uri si nici invitati, Cinefanii si-au petrecut tot timpul pe la standurile comerciantilor, de unde au plecat cu mult prea multe produse si mult prea putini bani, dar parca altfel e cand iti bei cafeaua dintr-o cana cu Darth Vader, nu?

Am vazut, de altfel, o multime de fete cunoscute (GameArt, Rabit Comics, Hedwig, etc), si ne-am bucurat sa dam si peste standul oficial The Walking Dead Romania, despre care v-am spus in urma cu ceva zile ca au adus banda desenata si in tara, si chiar la un pret excellent - 6 Lei. In drum spre casa am si rasfoit primul numar si putem spune ca traducerea este una foarte buna, lucru care ne-a gadilat in mod placut sufletele de umanisti.

Ne-am bucurat sa-i vedem si pe cei de la Niche Records, pentru ca de la ei se aude mereu muzica buna –azi au avut o afinitate pentru Sabaton, iar apoi ne-am minunat - din nou - la miniaturile pictate Warhammer. Am vrea o camera plina numai de asa ceva. Si una de figurine, si alta cu carti, si benzi desenate si.. dar divagam.

Cosplayer-ii au inceput si ei sa apara, cate unul, cate doi, astfel ca pana seara am vazut, printre altii, un Asasin, un Spider-Man, un membru Survey Corps (Attack on Titan) si cativa oameni cu costume post-apocaliptice foarte simpatice. Abia asteptam sa vedem ce surprize ne vor aduce zilele urmatoare.

Cam atat din prima zi Ice Comic-Con. Cinefanii va vor tine la curent cu ce s-a mai intamplat in urmatoarele zile si speram sa va vedem pe acolo. 

Pentru sfarsit, multumiri sincere lui Alexandru Sutiu, fotograful nostru pentru ziua de azi (si pentru urmatoarele, daca ne mai suporta - “prinde aia, fotografiaza si asta, dar mai fa o poza, uite, fa si la cosplayer-ii aia!”). Toate fotografiile din acest articol ii apartin. Multumim, Alex!