Ziua 1.

Cand aude de Comic Con, urechile Cinefanului se ciulesc automat si dezvolta niste reflexe de-a dreptul pavloviene (doar ca legate de figurine, nu de mancare..). 

Astfel, 8 mai 2015 ne-a gasit, cum altfel, la Romexpo, unde East European Comic Con tocmai incepea.

Vineri a fost, mai mult ca niciodata, o zi ocupata, avand in vedere ca pentru prima oara, au avut loc si niste paneluri. Ziua a fost insa rezervata, pentru noi, cercetarii imprejurimilor, si intalnirii cu participantii.

Am remarcat din prima cat de mult s-a extins locatia fata de anul trecut, dar si faptul ca organizarea pare din ce in ce mai buna. Mai mult decat atat, separarea clara a zonei de gaming a fost o idee excelenta, fiindca astfel s-a redus mult din aglomeratie, vizitatorii putand sa-si aleaga zona in functie de preferinte. 

Pana la finalul primei zile, am dat de niste oameni foarte faini, atat printre artisti / expozanti cat si printre vizitatori. Am avea cate ceva de spus si despre partea de security, dar un pic mai incolo, ca-i o poveste tare draguta. 

Vineri seara am plecat ceva mai saraci, (dar mai bogati in figurine, benzi desenate si alte minunatii de genul) si extrem de optimisti cu privire la ce avea sa urmeze. Si optimismul ne-a fost pe de-a-ntregul justificat.

Dan Starkey.

Ziua 2.

Ajuns dis-de-dimineata, Cinefanul a putut sa se bucure de o zi minunata inca de la inceput. Cosplayerii incepusera sa se adune, pe la standurile de autografe se strangea deja lume, iar noi, dupa ce ne-am dezmeticit si cofeinizat corespunzator, ne-am indreptat catre panelul lui Dan Starkey, care ni s-a parut extrem de simpatic si dezghetat. 

Actorul ne-a vorbit mult despre experientele traite pe platourile Who, insistand asupra faptului ca personajul sau, Strax, se simte deja mai bine pe Terra, in perioada Victoriana, decat inapoi printre Sontarani, dovada stand faptul ca a inceput deja sa invete colinde. 

Dupa Starkey, care a ramas, din pacate, doar sambata, am ramas pe Orange stage, unde incepea concursul de cosplay. Cateva costume interesante, altele mai putin, la fel si cu sketch-urile in sine, insa per total extrem de imbucurator - se face cosplay si la noi, din ce in ce mai mult si din ce in ce mai bine. La mai mare!

Urmatoarele ore ni le-am petrecut intre pavilioane, ba discutand cu vechi prieteni (hello GameArt, Red Goblin, Kryptonited Z INC, HAC!), ba incercand sa aparam King’s Landing de asediul lui Stannis (geniala ideea cu jocul, vrem si noi unul acasa!), sau efectiv admirand ceea ce e, fara indoiala, cel mai bun Comic Con de pana acum. 

Ne-am asezat frumos la coada si i-am cunoscut pe John Noble, Manu Bennett si Dan Starkey, toti simpatici si foarte deschisi.

Manu Bennett.

Lucru vazut, de altfel, si la panel-uri. Manu Bennett, al carui panel a inceput la 17:00, a fost o adevarata incantare. Omul e foarte deschis si amuzant, are multe lucruri interesante de povestit (NU, nicio parte a corpului sau n-a fost modificata digital in Spartacus, a tinut sa precizeze.), dar mai ales, stie cum sa-si faca publicul sa se simta de-a dreptul ca pe un camp de lupta. 

La propriu, avand in vedere ca a chemat aproximativ 30 de oameni pe scena pentru a ne demonstra cum se face un Haka, dans traditional de razboi al poporului Maori, de unde vin o parte din stramosii sai. Si chiar daca n-am fost printre cei 30 care au strigat din toti rarunchii Ka mate! Ka mate! Ka Ora! Ka Ora! sentimentul a fost la fel de minunat si din fata scenei, si m-a facut sa ma gandesc mult la de ce unii sunt in stare sa convinga armate intregi sa-i urmeze in lupta. Manu mi-a dat impresia ca ar putea fi un lider innascut. 

Pana una-alta, va fi Allanon, in serialul Shannara, adaptare dupa cartile lui Terry Brooks, si intre timp lucreaza cu Richard Taylor la un proiect numit Trench. Despre proiect ne-a spus ca are un mesaj politic dar si unul eco, si vorbeste despre un viitor in care rasa umana isi cauta refugiu pe fundul oceanului. 

Ah, si ne-a spus ca, in urma cu ceva ani, John Noble l-a ajutat sa se pregateasca pentru un rol in The Smashing Machine, un film care pana la urma n-a mai fost facut.

John Noble.

Si ca vorbeam de John Noble, panelul sau a fost cel care a urmat, si a adus cu el o schimbare completa de atmosfera. Noble, cu un aer calm si un zambet larg, ne-a povestit cate ceva despre atmosfera de pe platourile de filmare de la Lord of the Rings, dar si despre Fringe (rol pentru care, surprinzator, este mai cunoscut), si a tinut sa precizeze ca mereu incearca sa caute o motivatie pentru faptele unui personaj, indiferent de cat de neplacute sunt acestea. 

La sfarsit, a tinut sa ne aminteasca despre doua persoane foarte dragi lui pe care le-a pierdut anul acesta - Andrew Lesnie, directorul de imagine al trilogiei Lord of the Rings, dar si minunatul Leonard Nimoy, cu care a lucrat la Fringe

Una peste alta, Noble mi-a lasat impresia unui om extrem de inteligent, cult, binevoitor, dar si un pic strict, mai ales cu el insusi. Dat fiind ca a declarat ca a studiat Dreptul, chestia asta nu ma mira deloc. 

Cam asta a fost a doua zi de Comic Con pentru noi, pentru ca oboseala ne-a cam doborat si am decis sa lasam intalnirea cu Robert Knepper pentru a doua zi. Insa am lasat ce e mai bun la sfarsit: lucrul care m-a binedispus cel mai tare de-a lungul zilei a fost Manu Bennett deplasandu-se pe o... trotineta prin incinta.

Riscai sa dai cand si cand de el, plimbandu-se voios pe mini-vehicul, insotit fiind de Andrei Irode, de la Blackhawk Security, si el pe un vehicul similar. Prezenta celor de la Blackhawk s-a facut simtita anul acesta, ordinea si profesionalismul caracterizandu-i la fiecare pas. Eu una ii stiu de la diferitele concerte a caror ordine o asigura, si ma bucur sa-i vad la un eveniment de gen, pentru ca merita. Niste oameni absolut minunati, care au ajutat la o desfasurare absolut minunata a evenimentelor. Go, Andrei!

Revenim cu detalii din ziua a treia. Pana atunci, va invitam pe pagina noastra de Facebook, unde vom incepe sa uploadam poze cu evenimentul, si vom avea un album special dedicat cosplayerilor, dar mai ales, va uram un sincer Live long and prosper!

Iata mai jos cateva imagini din prima zi. Foto: Alex Sutiu / CineFan.ro. Toate drepturile rezervate.

Robert Knepper la conferinta de presa.

Osric Chau la conferinta de presa.

Manu Bennett la conferinta de presa.