Concertele si show-urile culinare vor anima atmosfera la cea de-a sasea editie a Divanului Degustatorilor de Film si Arta Culinara, care va avea loc in perioada 21-30 august in Craiova si Port Cultural Cetate.

Vineri, 21 august, in Centrul Vechi al Craiovei, de la ora 20.00, in cadrul Galei de deschidere a festivalului va concerta celebra formatie romaneasca de muzica clasica Trio Zamfirescu.

Fratii Zamfirescu (Georgeta, Ionut si Stan) sunt unii dintre cel mai buni chitaristi din Romania, fiind detinatorii premiului intai la toate competitiile nationale de gen si repurtand rasunatoare succese pe plan european. 

Cei trei membri ai trio-ului au sustinut concerte in tari precum Ungaria, Spania, Serbia, Germania, Italia, Grecia,Israel, Cehia sau Malaezia. 

Concertul va fi urmat de proiectia filmului Yol (r. Yılmaz Güney), primul lung metraj turcesc care a castigat Palme d’Or la Cannes in 1982.

Marti, 25 august, de la ora 00.00, in Port Cultural Cetate, va concerta formatia Impex, compusa din Horatiu Serbanescu, Andrei Dinescu, Eugen Imecs, Thomas Hofer si Janin Pasniciuc

De-a lungul vremii ei au mai fondat Steaua De Mare, Zebre, Aneb si au cantat in diferite alte formatii, cateva dintre ele fiind AB4, Rodion G.A., Concentration Band, EMIL, Partizan, Shamanelism, T.E.N. etc.

Chef Cezar Munteanu, detinator a mai multe premii in domeniul gastrononic, este alaturi de SELGROS de cativa ani si va sustine un show culinar marti, 25 august, la pranz.

Cina de marti va fi pregatita de familia Tiberiade, cautatoare si pastratoare a traditiilor rome. 

De asemenea, din program nu vor lipsi show-urile culinare ale amfitrionului festivalului, Mircea Dinescu.

Joi, 27 august, ora 20.00, va concerta formatia Trei Parale, cunoscuta mai ales pentru alaturarea muzicilor specifice spatiului carpatic, alaturand muzicilor traditionale romanesti si pe cele ale altor popoare ce traiesc aici (evrei, tigani etc.).

De la ora 23.30, va avea loc deja traditionalul concert al fanfarei Mambo Siria. 

In Galeria Port Cetate din Craiova (B-dul Unirii, nr 49), pe intreaga perioada a festivalului, va avea loc o expozitie de fotografii vechi realizate de-a lungul cursului Dunarii in Romania.

Cea de-a sasea editie a Divanului Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea loc in perioada 21-30 august si va incepe cu doua seri de proiectii extraordinare in aer liber in Centrul Vechi al Craiovei, recent renovat, apoi va continua din 23 august in Portul Cultural Cetate (judetul Dolj) cu proiectii de film si demonstratii culinare.

Pe timpul desfasurarii festivalului camparea pe teritoriul portului este gratuita si se va face in limita locurilor disponibile. Inscrierile se pot face pe pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/DivanFilmFestival

Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara este un eveniment anual, organizat de Fundatia pentru Poezie Mircea Dinescu in colaborare cu Primaria Municipiului Craiova si Asociatia Craiova Capitala Europeana 2021, cu sprijinul Consiliului Judetean Dolj, CNC si ICR si UCIN.