Aflat la a doua editie, HipTrip Travel Film Festival isi continua misiunea de a inspira si incuraja spectatorii sa se transforme din turisti, in calatori si chiar in exploratori, fie ca vorbim de orasele indepartate ale lumii sau de o incursiune pe un taram mai putin prietenos precum zonele polare sau desertul. 

Sectiunea „Exploratorii” reuneste filme cu si despre oamenii care lasa in urma marile capitale ale lumii si se aventureaza pe cai mai putin umblate - fie pentru ca doresc sa se regaseasca, fie pentru ca pur si simplu vor sa descopere localnicii si obiceiurile acestora. 

Anul acesta,intre 8 si 11 octombrie, sectiunea „Exploratorii” din cadrul HipTrip Travel Film Festival aduce la Bucuresti cinci filme provocatoare. 

Tracks / Calea Desertului (foto) este un film Australian bazat pe romanul autobiografic al lui Robyn Davidson, care, in 1977 a inceput o calatorie de 2.700 de kilometri, de una singura si pe jos, prin pustiul australian. 

La prima editie a HipTrip Travel Film Festival, Leon McCarron a fost gazda proiectiei Into the Empty Quarter si ne-a povestit in detaliu ce presupune o astfel de calatorie. Urmatoarea lui expeditie a vizat raul Karun, cel mai mare rau din Iran, pe care l-a strabatut alaturi de Tom Allen. Rezultatul calatoriei este documentarul Karun, ce va fi prezentat de catre Tom Allen, realizator si protagonist.

Between Snow and Stars vine din Marea Britanie si este un documentar ce reda vietile musherilor si alpinistilor din Finlanda si Everest, in incercarea de a ne inspira sa exploram locuri neconventionale.

Proiectia este urmata de sesiune Q&A cu realizatorii documentarului: Tom Vaillant si Charles H. Joslain, care ne vor povesti unele dintre cele mai nebunesti aventuri – de la alunecarea printre blocurile de gheata, pana la momentele cand i-a surprins avalansa – dar si motivele pentru care iubesc foarte mult ceea ce fac. 

La capitolul fictiune, vom urmari Wild, povestea unei calatorii foarte lungi, pe o distanta de 1.500 kilometri, intre Statele Unite si granita cu Mexicul. Adaptare a memoriilor semnate de Cheryl Strayed, filmul o aduce in prim plan pe Reese Witherspoon si a ei incercare de a-si pune viata in ordine pe parcursul acestei calatorii.

Romania va fi reprezentata de documentarul Exploratorul, ce urmareste firul vietii lui Emil Racovita, pionier al cercetarii vietii din Antarctica, din adancurile Mediteranei si din pesteri, intemeietor al biospeologiei si al primului Institut de speologie din lume, de la Cluj. 

Proiectiava fi urmata de sesiune Q&A cu realizatorii documentarului.

Invitati straini la Bucuresti

La finalul proiectiilor Karun si Between Snow and Stars publicul spectator va putea interactiona cu protagonistii acestora. 

Tom Allen, unul dintre exploratorii din pelicula Karun, a fost activ in lumea aventurii de la varsta de 23 de ani, cand a pornit intr-o calatorie prin lume pe bicicleta, o calatorie ce a durat aproape patru ani. Filmul sau premiat despre aceasta calatorie, Janapar, a fost lansat in anul 2012 si a fost proiectat la prima editie a HipTrip Travel Film Festival.

Regizor si scenarist de filme de aventura, el a lucrat de atunci in Scandinavia Arctica, in Statele Unite ale Americii, in Mongolia Exterioara, in Iran si cel mai recent in Patagonia. El iubeste toate lucrurile noi si aventuroase si este autorul blogului http://tomsbiketrip.com.

Tom Vaillant este un tanar francez de 23 ani care spune despre el ca este „dependent de futurism” si este tot timpul curios sa descopere acele locuri de lume in care nu multi reusesc sa puna piciorul. Cand vine vorba de calatorii, are o imaginatie iesita din comun in alegerea destinatiei si este clar un excentric – destinatiile alese pentru Between Snow and Stars sunt o dovada vie a acestui lucru! Lui Tom Vaillant i se va alatura si Charles H. Joslain, cel de-al doilea regizor al peliculei mentionate. 

Cei trei vor participa si la o intalnire in afara cinematografului cu publicul spectator si cu potentiali aventurieri, in cadrul workshop-ului Aventura Vivolis: Exploreaza!.

Vivolis – inspirat de calatorii, sponsorul sectiunii „Exploratorii”

HipTrip Travel Film Festival iti provoaca spectatorii sa-si depaseasca limitele atunci cand vine vorba de calatorii si sa aleaga ca urmatoare destinatie una pe care sa o exploreze in adevaratul sens al cuvantului, nu numai sa o viziteze. 

Din acest motiv, sectiunea „Exploratorii” este sponsorizata, si in acest an, de Vivolis, un brand nascut din pasiunea pentru calatorii. In 2013, Vivolis si-a inceput calatoria cu lansarea singurei platforme full mobile din Romania destinata rezervarilor online de servicii turistice (bilete de avion, cazare oriunde in lume si pachete super city break) si prin lansarea conceptului de calatorie Aventura Vivolis, concept care propune calatorilor sa-si indrepte atentia spre zone mai putin turistice ale unor tari europene, dar si sa aleaga activitati inedite in locurile pe care le exploreaza. 

In 2015, aventura a continuat cu deschiderea Vivolis Flavors, un restaurant care iti aduce aromele calatoriilor tale trecute sau viitoare intr-un meniu pregatit cu atentie, din ingrediente de cea mai buna calitate si condimente din toate colturile lumii, pentru o experienta culinara de exceptie.

Cea de-a doua editie a HipTrip Travel Film Festival va avea loc anul acesta in perioada 8-11 octombrie la Cinema Union si Cinema Eforie si va aduce anul acesta la Bucuresti 25 de filme din 10 tari precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran si Romania. 

HipTrip Travel Film Festival este un proiect derulat de Fundatia OVI.