Regizorul premiat la Berlinale pentru filmul Pozitia copilului a inceput filmarile la un nou proiect.

Ana, Mon Amour este un film psihologic care realizeaza o analiza detaliata a unei relatii de cuplu si isi propune sa puna o oglinda in fața spectatorului si sa-l invite la autoanaliza. 

Scenariul este o adaptare dupa romanul Luminita, mon amour al lui Cezar Paul Badescu, si este al patrulea lung metraj al regizorului, dupa Maria (2003), Medalia de onoare (2009) si Pozitia Copilului (2013). 

Pozitia Copilului, lansat la doar cateva saptamani de la primirea Ursului de Aur la Berlinale, a devenit cel mai popular film romanesc din ultimul deceniu, terminandu-si circuitul din cinematografe cu 117.000 de bilete vandute.

Filmarile pentru Ana, Mon Amour au inceput pe data de 10 martie 2016 si se vor intinde pana pe 10 mai. 

Calin Peter Netzer va colabora la acest proiect cu Andrei Butica (director de imagine), Dana Bunescu (monteur), Christina Paul (special make-up, Germania) si Andre Rigaut (sunetist, Franta). 

Procesul de casting si repetitiile s-au intins pe o perioada indelungata, ele incepand in august 2014.  

Actorii principali sunt Mircea Postelnicu si Diana Cavallioti, iar printre actorii secundari se numara Adrian Titieni, Vlad Ivanov, Igor Caras Romanov, Tania Popa, Ionut Caras, Ioana Flora, Vasile Muraru si Carmen Tanase.

Se va filma cu doua camere, si scenariul implica o desfasurare de forte considerabila pentru multe secvente: foarte multa figuratie, locatii dificile si machiaj special.

Producatorul filmului este Parada Film (producatori Calin Peter Netzer si Oana Iancu), in co-productie cu Augenschein Filmproduktion, Germania (Maximilian Leo si Jonas Katzenstein) si Sophie Dulac Productions, Franta (Sophie Dulac si Michel Zana).

Bugetul filmului este de 2,5 milioane Euro. Premiera urmeaza a avea loc in 2017.

In imagine: Calin Peter Netzer, fotografiat de Andrei Enoiu.