In aceasta saptamana, regizorul Dinu Tanase a terminat filmarile la noul sau lung metraj, Cine a ucis Craciunul?

Inspirat de o intamplare adevarata, Cine a ucis Craciunul? este povestea tragica a unor destine intr-un sat izolat pe grindurile din Delta Dunarii. “Un loc blestemat, care face ce vrea din oameni” asa il caracterizează batrana Stanca (una din personajele principale ale filului interpretata de Dana Dogaru).

Filmarile au debutat pe 12 februarie si au durat o luna de zile. Pelicula a fost filmata in Tulcea si in Salistea Snagovului.

Cine a ucis Craciunul? (aka. Ignat Inghetat) are o distributie de exceptie formata din Alexandra Fasola, Mircea Rusu, Dorel Visan, Dana Dogaru, Constantin Cojocaru, Ionel Mihailescu, Lari Giorgescu, Valer Delakeza, Dorina Lazar, Alin State, Tatiana Iekel, Teodor Ghita si Paula Rotaru.

Scenariul filmului a fost scris de Dinu Tanase si Razvan Rosca.

Imaginea si Camera este semnata de Patru Paunescu (aflat la a doua colaborare cu Dinu Tanase, dupa Portrete in Padure).

Studioul de productie este Paradox Film iar producatorul filmului este Marius Theodor Barna.

Cine a ucis Craciunul? urmeza a avea premiera in Romania anul viitor.

Contactat de CineFan.ro, regizorul Dinu Tanase ne-a declarat ca “A fost o perioada foarte dificila de filmare datorata bugetului modest si celor 21 de zile de filmare. Am avut insa alaturi de mine o echipa de profesionisti, devotata, o adevarata familie de cineasti... Odata terminate filmarile, pelicula urmeaza sa intre in post-productie, care va fi destul de complicata. Multe cadre necesitand CGI” (Computer Generated Images - efecte realizate pe calculator).

Pana la premiera de anul viitor a filmului, Dinu Tanase se pregateste sa lanseze in acest an drama Portrete in Padure, filmata in 2014.