Cantaretul si actorul Ioan Gyuri Pascu a murit in cursul acestei dimineti, in urma unui infarct miocardic.

Ioan Gyuri Pascu s-a nascut pe 31 august 1961 in Agnita, regiunea Brasov (azi apartinand de judetul Sibiu).

S-a lansat in cariera muzicala in anul 1977 si de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues si reggae. 

A fondat mai multe formatii de succes in anii 1990, precum The Blue Workers sau Pacific, al caror solist a fost, fiind membru activ al primei formatii. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, si a fost un critic al radioului comercial romanesc.

Ioan Gyuri Pascu a facut parte din grupul de umor Divertis din anul 1987, cu care a avut numeroase spectacole in tara si la TV.

Pe langa activitatea de la Divertis, unde a abordat in special satira politica, s-a facut remarcat si in cateva filme de scurt si lung metraj.

Dintre lung metraje amintim: O vara de neuitat (1994, r. Lucian Pintilie), Occident (2002, r. Cristian Mungiu), Decizie dificila / Offset (2006, r. Didi Danquart), Tablou / Tablo (2008, r. Dettre Gabor) si Utopia impusa (2009, r. Marius Theodor Barna). 

Ultimul film in care va putea fi vazut este Omega Rose, regizat de George Dorobantu – film ce se afla inca in stadiul de post-productie.

Ioan Gyuri Pascu a mai jucat si in mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke si Cadir, asigurand si coloana sonora pentru o parte din ele. 

A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 si Pro TV, contibuind printre altele si ca jurnalist sportiv si comentator de sport.

A scris mai multe carti de spiritualitate: In cautarea armoniei (2005), Gandirea, copilul realitatii si creatorul iluziei (2006), Purtatorul de cuvinte (2013) dar si doua pentru copii - Aventurile lui Mos Craciun (2013) si Aventurile lui Chilli Ramirez - Povestile lui Gyuri (2013).