În luna august terasa In the Park din Parcul Herăstrău găzduiește proiecții de scurt metraje urmate de discuții cu regizorii și actorii.

În luna august terasa In the Park din Parcul Herăstrău deschide o serie de întâlniri între publicul iubitor de film și regizori și actori români prin intermediul a patru seri de proiecții de film urmate de discuții libere.

În luna predilectă a vacanțelor estivale, inițiativa își propune să introducă un concept original în peisajul cultural urban și să ofere celor care își doresc sa afle mai multe despre lumea filmului oportunitatea de a schimba idei cu regizori români într-un cadru intim.

Conceptul a fost dezvoltat de către actrița și regizoarea Kristina Cepraga, care va fi gazda serilor de proiecții și va anima discuțiile. Mini-festivalul, care va debuta pe 3 august, este dedicat publicului larg pasionat de film și curios să intre în culisele cinematografiei românești.

„Mă bucură întotdeauna orice proiecție publică a filmelor mele, iar în cazul scurt metrajelor e cu atât mai special cu cât ele nu sunt atât de des văzute, mai ales dacă vorbim de filme realizate - așa cum e cazul cu Buna Cristina! Pa Cristina! - în urma cu 17 ani. E important că se întâmplă un eveniment de genul ăsta și sunt bucuroasă că am găsit partenerii potriviți și l-am putut lansa,” a spus Kristina Cepraga.

„Iubitorii de film sunt așteptați să se bucure de proiecții de filme scurte românești premiate la festivaluri internaționale sau dimpotrivă, unele atât de proaspete încât își anticipează cu nerăbdare prima întâlnire cu publicul. Cred că bucureștenii au un apetit mare pentru film și este important atât să încurajăm publicul să meargă la cinema cat și să venim noi, actorii si regizorii romani, acolo unde este acesta. De aceea, ideea de a tine proiecții de film în toiul acestei veri toride într-una din cele mai populare terase din parcul Herăstrău a fost una naturală,” a spus regizoarea Iulia Rugină. „Îmi doresc foarte mult să primim un public numeros, să avem parte de întrebări și să fim provocați – și de ce nu, să avem discuții interesante cu viitoarea generație de regizori români.”

Programul mini-festivalul Shorts in the Park:  

3 august, 20:00 – Filme scurte in regia Iuliei Rugină

BUNA CRISTINA! PA CRISTINA! (2006, 15’) -  Cristina îl iubește pe Tudor. Ea are 13 ani, el are 25. O poveste despre prima iubire, primii fluturi în stoma și primele lacrimi din viața unei fete.

MUSEUM OF BROKEN RELATIONSHIPS (2009, 13’) - Anna a venit singură în vacanța planificată cu iubitul ei în Sarajevo, după ce ei s-au despărțit. Are de petrecut aici 4 zile, descoperind un oraș și finalul adevărat al relației sale. 

SA MORI DE DRAGOSTE RANITA (2014, 22’)  - E sâmbătă seara și e ultima noapte în care Andrei și Maria vor auzi cântecul Angelei Similea, pentru că azi fiecare a decis că trebuie să moară, de dragoste rănită. O poveste suprarealistă despre iubire, moarte și Angela Similea (foto sus). 

10 august, 20:00 – Filme scurte in regia Kristinei Cepraga

TAMARA, ECHELON (2015, 28’) - O comedie suprarealistă cu Dan Condurache, Carmen Tănase, Camelia Zorlescu.

DESTINO (2018, 15’) – Film scurt in limba italiană despre o mamă refugiată din Orientul Mijlociu care face tot posibilul să își protejeze copilul de conflict însă îi cade victima ea însăși.

Pe 17 august vor avea loc proiecții de filme scurte regizate de către actrița si regizoarea Ana Pasti. Mini-festivalul de film scurt romanesc Shorts in the Park se va încheia in seara de 24 august și îi va avea ca protagoniști pe Vlad Petri, Carina Dasoveanu, Kim Ciobanu, și Alma Buhagiar.  

„Ne bucurăm mult să devenim gazda acestui mini-festival de filme scurte românești și să ne bucurăm alături de unii dintre cei mai importanți regizori români și de iubitorii de film de seri relaxante într-unul dintre cele mai populare locuri pentru cei care aleg să rămână în Bucuresti în luna august – parcul Herăstrău,” au declarat reprezentantii terasei In the Park.

Intrarea este libera. Pentru rezervări sunați la nr de tel +40 771 362 754.

short in the park