Duminici ștrengare / Silly Sundays va avea premiera pe 17 iunie, la Cartoonito România.

Simte nostalgia amintirilor din copilărie și a zilelor petrecute în familie cu noua animație înduioșătoare în care personalitatea și unicitatea fiecărui personaj sunt celebrate cu scopul de a îi încuraja pe preșcolari să-i trateze pe cei din jurul lor cu compasiune, respect și egalitate.

Alătură-te personajelor din animația Duminici ștrengare în timp ce navighează prin haosul comic al ieșirilor în familie, demonstrând că, uneori, cele mai memorabile amintiri se creează atunci când lucrurile merg un pic prost. Întâmplările lor îți vor pune zâmbetul pe buze, iar haosul și bucuria aventurilor în familie vor fi împărtășite. 

Lumea Duminicilor ștrengare ne reîntoarce la zilele petrecute împreună cu familia, când școala și munca s-au încheiat și nimic altceva nu este în plan decât petrecerea timpului cu apropiații. Un serial de animație de comedie, plin de momente afectuoase, distractive și profund înrădăcinate în tema familiei.

Fă cunoștință cu personajele principale: Sonia - o fetiță de cinci ani extrem de curioasă, sora ei mai mică, Mel - mezina familiei, dar fără îndoială cea mai puternică, vărul lor mai mare și sensibil, Hugo, mama lor - artista familiei, tatăl lor - copilul cel mare (în suflet), și bunica, melomana familiei.

Sonia, Hugo și Mel sunt însoțiți uneori și de unul dintre cei mai buni prieteni ai lor, Nicky, care are probleme de auz și comunică folosind limbajul irlandez al semnelor. Casa de producție, Cartoon Saloon a vrut să aducă o notă de autenticitate prin distribuția personajului Nicky, subliniind importanța reflectării unor povești reale și diverse în programele de televiziune pentru copii.

Această decizie vine în sprijinul strategiei de comunicare a Cartoonito, care și-a propus să prezinte conținut educativ și inspirațional pentru preșcolari, cu scopul de a încuraja și sprijini personalitățile unice și autenticitatea copiilor de pretutindeni, învățându-i să-i trateze pe cei din jur cu empatie, compasiune, respect și egalitate.

Dublaj Nicky

Procesul de dublaj al Warner Bros Discovery pentru vocea personajului Nicky în întreaga regiune EMEA a fost, de asemenea, abordat cu o atenție deosebită, asigurându-se că reprezentarea persoanelor cu deficiențe de auz merge dincolo de personajul animat, motiv pentru care, echipa Cartoonito din România a ales să dubleze vocea personajului cu ajutorul unei tinere adolescente cu probleme de auz, cu scopul de a atrage atenția asupra importanței recunoașterii reprezentării corecte a unor categorii sociale, mai ales în rândul celor mici.

Duminici ștrengare este un serial plin de distracție, care are loc în frumosul și coloratul sat de coastă cunoscut sub numele de Sunday Town - Orășel. Amplasat între câmpurile de pepeni și dealul de picnic, acesta este un loc plin de viață, cu străzi înguste, magazine excentrice și o piață aglomerată care găzduiește o mulțime de muzicieni, artiști stradali, florari și comercianți de alimente. Și la doar câteva minute de această piață zbuciumată se află Sunday Beach, foarte primitoare și aparent nesfârșită.

Alătură-te Soniei, familiei și prietenilor ei în timp ce creează amintiri de neuitat împreună, în timpul ieșirilor de weekend. Cu povești despre suișuri, coborâșuri și mai ales despre momentele distractive, în timp ce se bucură de fiecare clipă petrecută împreună.

Urmărește toată acțiunea începând cu 17 iunie numai la Cartoonito România, este o întâlnire cu o familie super simpatică pe care nu îți dorești să o ratezi!

Duminici ștrengare este o producție realizată de Cartoon Saloon pentru Cartoonito, în colaborare cu Warner Bros Discovery. Creată de Nuria Gonzalez Blanco (Late Afternoon, Puffin Rock) și produsă de Nuria și Paul Young (Screencher's Reach, Dorg Van Dango, WolfWalkers, The Breadwinner).

Emisiunea este dezvoltată și produsă cu sprijinul Fís Eireann/Screen Ireland, Creative Europe și Coimisiún na Meán/Irish Broadcasting Authority.