Comic Con România a împlinit anul acesta 10 ani de activitate, iar punctul culminant al sărbătorii va fi pe Arena Națională din București în acest weekend când are loc cea mai mare ediție a evenimentului de până acum.

“Pentru a sărbători într-un mod inedit cei 10 ani de existență în România, am optat pentru 3 ediții, nu doar una! Arena Națională ne oferă șansa să extindem evenimentul chiar mai mult, cu un format circular pe inelele arenei, în plus avem foarte mult spațiu exterior pentru noi activități și să introducem zone noi” - Mircea Mureșan manager și fondator East European Comic Con.

Invitaţii acestei ediţii şi zilele în care vor fi prezenţi la eveniment:

  • Alfred Enoch – Sâmbătă 2 septembrie

Alfred Enoch este cunoscut publicului larg din serialul How to Get Away with Murder, unde l-a jucat pe Wes Gibbins, unul dintre protagoniștii seriei, dar şi din universul Harry Potter, unde, de la o vârstă fragedă l-a interpretat pe Dean Thomas.

Originar din Londra, Alfred Enoch are dublă cetățenie britanică și braziliană. A locuit alături de părinții săi în sudul Franței până la vârsta de 3 ani, iar când s-a întors în Londra, a urmat cursurile prestigioasei școli Westminster.

  • Dean-Charles Chapman - Duminică 3 septembrie

Dean-Charles Chapman este un actor englez. Este cunoscut pentru rolul lui Billy Elliot în producția de teatru din West End Billy Elliot the Musical, cel al lui Tom Blake în filmul lui Sam Mendes 1917 și Tommen Baratheon în sezonul al patrulea, al cincilea și al șaselea din serialul HBO Game of Thrones.

A mai apărut în filme precum: The Commuter (2018, r. Jaume Collet-Serra), Blinded By The Light (2019, r. Gurinder Chadha) sau The King (2019, r. David Michôd).

  • Tom Wlaschiha - Sâmbătă 2 septembrie

Tom Wlaschiha este cunoscut publicului larg pentru rolul lui Jaqen H'ghar din Game of Thrones și pentru rolul lui Dmitri Antonov / "Enzo" în cel de-al patrulea sezon Stranger Things.

Actor de origine germană, Tom a plecat în Statele Unite ale Americii la scurt timp după căderea Zidului Berlinului, unde a luat lecții de teatru și de engleza. Wlaschiha este fluent şi în franceză, italiană şi rusă.

  • Manu Bennett - Sâmbătă 2 septembrie, Duminică 3 septembrie

Actorul este celebru pentru rolurile negative, oferind o interpretare memorabilă lui Azog, liderul orcilor din seria Hobbitul pentru care a fost îndelung laudat de Peter Jackson. Mai mult, Manu i-a dat viaţă şi legendarului personaj Slade Willson (Deathstroke) din serialul de succes Arrow.

Lista sa de lung metraje include şi mult premiatul Lantana, The Marine, unde îl are ca partener de ecran pe wrestler-ul John Cena, The Condemned, dar şi apreciatul film japonez Tomoko.

  • Greg Austin ­- Sâmbătă 2 septembrie, Duminică 3 septembrie

Actor de origine britanică, Greg Austin face parte din distribuția principală a serialului Hunters (Amazon Prime), alături de Al Pacino și Logan Lerman.

Greg și-a început cariera ca dansator, ceea ce l-a îndrumat către teatrul muzical. Primul său rol ca actor a fost în Law & Order: UK. Mai apoi, l-a interpretat pe Gordon Selfridge în Mr. Selfridge, iar în 2016 a primit rolul principal în spin-off-ul Doctor Who CLASS.

În 2019, a jucat în seria despre Războiul Rece, Summer of Rockets unde s-a remarcat în rolul lui Anthony Shaw, iar prestația l-a ajutat să obțină rolul lui Travis Leich, antagonistul seriei dezvoltate de Amazon, Hunters.

  • Tom Canton - Sâmbătă 2 septembrie, Duminică 3 septembrie

Tom Canton este un actor britanic și irlandez, cunoscut pentru rolul Filavandrel – Regele Elfilor, în serialul de trei ori nominalizat la premiile Emmy și câștigător la BAFTA The Witcher (Netflix), în care joacă alături de Henry Cavill.

Canton și-a făcut debutul la televiziune în drama BBC Death Comes To Pemberley și The Good Karma Hospital de la ITV. Debutul său pe marele ecran a fost în Farming, care a avut premiera la Toronto și a câștigat premiul pentru cel mai bun film la Edinburgh.

Canton a absolvit Academia Regală de Artă Dramatică. Și-a început cariera pe scenă, jucând rolul principal în piesa The Picture Of Dorian Gray, la Teatrul Național al Irlandei. După aceasta, a jucat în Wuthering Heights la prestigiosul The Gate Theatre şi în Richard III de William Shakespeare, ca antagonist al lui Ralph Fiennes.

  • Osric Chau - Sâmbătă 2 septembrie, Duminică 3 septembrie

Născut în Canada, din părinți cu origini din Malaysia și Hong Kong, Osric și-a dorit să devină cascador și a lucrat în acest sens pentru EA Games, înainte să obțină primul său rol ca actor în producția Kung Fu Killer, filmat integral în China.

Debutul pe marele ecran l-a avut în filmul blockbuster, 2012 (r. Roland Emmerich). Rolul care i-a adus însă recunoașterea și aprecierea fanilor a fost cel al lui Kevin Tran, profetul care ajută la citirea tabletelor iadului și raiului, apropiat al fraților Winchester, în cel de-al șaptelea sezon al serialului Supernatural, cel mai longeviv serial al genului dark fantasy din istoria televiziunii.

În afară de Supernatural, Osric a mai avut apariții și în alte producții de succes, precum universul Arrow, într-un episod care a reunit serialele Arrow, The Flash și Legends of Tomorrow, interpretându-l pe Ryan Choi (Atom).

  • Ian Beattie - Sâmbătă 2 septembrie, Duminică 3 septembrie

Ian Beattie și-a început cariera la o vârstă fragedă, alături de tatăl său, într-un tur al Irlandei de Nord în cadrul unei trupe de circ.

Mai apoi, a obținut un rol în serialul fenomen Game of Thrones, interpretând personajul lui Meryn Trant, cavalerul de nădejde al casei Baratheon care a servit sub domniile lui Robert, Joffrey și Tommen, timp de 5 sezoane.

În afară de Game of Thrones, Ian a mai apărut în numeroase alte producții în roluri precum Antigonus în pelicula Alexander, regizată de Oliver Stone, cu Colin Farrell și Angelina Jolie în rolurile principale sau Beorthwulf of Mercia într-un episod din Vikings.

  • Mecia Simson - Sâmbătă 2 septembrie

Mecia Simson este o actriță engleză cunoscută pentru rolul Francesca Findabair din serialul Netflix The Witcher.

A crescut în Plymouth şi a câștigat Britain's Next Top Model în 2009, având o carieră de succes ca model.

Mai târziu, a început să se pregătească pentru actorie, luându-şi diploma de actorie la Academia de Arte Teatrale Italia Conti în 2019. În câteva luni de la absolvire, a apărut în serialul Brave New World, apoi a continuat cu apariţia în sezonul 2 din The Witcher.

Comic Con România sărbătorește 10 de ani de la prima ediție cu 3 evenimente în 2023. Primul dintre ele a avut loc în luna mai și a reunit peste 53.000 de iubitori ai universului filmelor, serialelor, jocurilor video, cosplay-ului și benzilor desenate.

Următorul eveniment a avut loc la Iași în perioada 25-27 august, iar totul va culmina cu primul eveniment al genului găzduit de Arena Națională, între 1 și 3 septembrie.

Program eveniment:

Vineri 15:00 – 20:00

Sâmbătă 10:00 – 19:00

Duminică 10:00 – 19:00

Bilete și noutăți despre Comic Con sunt disponibile pe www.comic-con.ro.

intrari comic con