Cea de-a treia editie a Caravanei Metropolis – Cinema in aer liber, cel mai mare festival de film nomad sub cerul liber, care isi propune sa faciliteze accesul publicului la film si diversificarea ofertei de film, revine in perioada iunie – septembrie in 10 orase din tara, unde vor fi prezentate cele mai bune 15 filme europene si de autor. 

Cinefilii vor avea parte de o selectie de filme de succes, premiate la importante festivaluri internationale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, printre care La Grande Bellezza (r. Paolo Sorrentino, distins cu Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, in competitie la Cannes 2013), Her (r. Spike Jonze, cu Joaquin Phoenix si Scarlett Johansson, Oscarul pentru scenariu original si Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu in 2014), The Grand Budapest Hotel (r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Edward Norton, distins cu Ursul de Argint la Berlin 2014) si Borgman (r. Alex Van Warderdam, thriller, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013). 

Vor fi prezente si filme europene si productii independente care satisfac cele mai pretentioase gusturi, dar si pe cele ale necunoscatorilor.

Prima oprire a Caravanei este la Targu Mures (5-8 iunie, Teatrul de Vara). Dupa Brasov (10-15 iunie, Piata Sfatului), Caravana va ajunge la Hunedoara (17-22 iunie) si Iasi (gradina Palas Mall, 24-29 iunie). Apoi vor urma orasele Piatra Neamt (1-6 iulie), Craiova, Sibiu, Timisoara, Constanta.

In premiera nationala, vor fi proiectate animatia franceza de lung-metraj Tante Hilda!, o fabula cu morala eco, desenata exclusiv de mana, care ataca industria OMG, distinsa cu Premiului Publicului la European Film Awards, aflata in competitie insectiunea Generation Kplus la Berlinale 2014, comedia franceza Puzzle chinezesc / Casse-tete chinois (r. Cedric Klapisch, cu Romain Duris si Audrey Tautou), Adancul / The Deep (r. Baltasar Kormakur, nominalizat la European Film Awards in 2013, 11 premii la EDDA Awards Islanda, considerat cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor) si Colivia aurita / La Cage Doree (r. Ruben Alves, comedie, Premiul publicului la European Film Awards 2013).

In conditiile in care cinematografele in aer liber si gradinile de vara au disparut dupa anul 1989, numarul cinematografelor a scazut, iar in unele orase nici nu exista sali de cinema, Caravana Metropolis utilizeaza cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 m², si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, care permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

“Anul acesta, selectia este mai bogata ca oricand, la fel si portofoliul de orase. Imi doresc sa transformam cat mai multi romani in iubitori ai cinematografiei europene si de autor, sa aud oamenii vorbind pe strada si in autobuz nu despre fotbal si politica, ci despre ce au vazut aseara la cinema. Filmele pe care le vom proiecta vor starni emotii extraordinare, controverse, dileme, aspiratii. Imi doresc sa vad sentimente uriase in oameni.” (Ligia Kesisian Mitulescu, director artistic).

Pretbilete: 10 RON/adulti, 5 RON/elevi, studenti. Pentru rezervari bilete/abonamente online, programul din fiecare oras si lista completa de filme, sta la dispozitie site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Un eveniment organizat de: Asociatia Culturala Metropolis

Despre Asociatia Culturala Metropolis:

Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de producatorul Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele cinci editii de pana acum peste 40.000 de personae si Festivalul international de muzica si cultura Balkanik, care a avut un public de peste 12.000 de persoane la cele trei editii. 


Din aceeasi categorie...

Regizorul Daniele Luchetti va primi Premiul Special pentru contribuția adusă la cinematografia mondială la TIFF 2024

Regizorul Daniele Luchetti va primi Premiul Special pentru contribuția adusă la cinematografia mondială la TIFF 2024

Regizorul italian Daniele Luchetti este invitat special al celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (14-24 iunie 2024, Cluj-Napoca).

MiniTIFF își face încălzirea la TIFF 2024

MiniTIFF își face încălzirea la TIFF 2024

După 15 ani, sute de filme, ateliere, programe și mii de spectatori, EducaTIFF, secțiunea specială a Festivalului Internațional de Film Transilvania (14 – 24 iunie, Cluj-Napoca) dedicată educației cinematografice, devine MiniTIFF. ...

Maraton Twin Peaks, întâlnire cu Shane Atkinson și alte evenimente speciale la AIFF 2024

Maraton Twin Peaks, întâlnire cu Shane Atkinson și alte evenimente speciale la AIFF 2024

Cea de-a 8-a ediție a American Independent Film Festival (AIFF), care se desfășoară între 07 și 13 iunie la București.