Sambata seara, 9 iunie, la Teatrul National din Cluj, in prezenta invitatilor speciali si a publicului, TIFF 2012 si-a premiat castigatorii.

Trofeul Transilvania, in valoare de 15.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman (ICR), merge anul acesta in Norvegia: Oslo, 31 august / Oslo, August 31st, in regia lui Joachim Trier, este marele castigator al editiei.

Premiul i-a fost inmanat lui Laurentiu Merisan, reprezentantul distribuitorului Independenta Film, de catre actrita Geraldine Chaplin (foto) si Horia-Roman Patapievici, presedintele ICR.

Celui de-al doilea lung metraj al regizorului norvegian i-a revenit si Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Evenimentul Zilei si prezentat pe scena Teatrului National de actrita Ana Ularu, membra a juriului Competitiei. Scris de Joachim Trier si Eskil Vogt, Oslo, 31 august este drama unui dependent de droguri care se confrunta cu propriul trecut, pe parcursul unei zile.

La ceremonia prezentata de Tudor Giurgiu, presedintele TIFF, au luat parte personalitati din lumea filmului romanesc si invitati straini.

In aplauzele indelungi ale salii si ale actorilor din 10 pentru FILM, prezenti pe scena, Geraldine Chaplin, onorata cu Premiul pentru intreaga cariera, a povestit despre legaturile ei cu Romania. Romania a fost prima tara de a carei existenta am aflat, in copilarie. Stiam de casa mea din Beverly Hills si de Romania, tara de unde venea sotia unchiului meu, Sydney Chaplin. Ea ne-a alintat teribil in copilarie si mi-as fi dorit ca si parintii mei sa fie un pic mai romani, aspus actrita pe scena, adaugand la final ca a fost atat de rasfatata la Cluj, incat s-a simtit ca in copilarie. This festival is really mishto!, a incheiat Geraldine Chaplin, in aplauzele audientei.

Ion Caramitru, distins la randul sau cu Premiul pentru intreaga cariera, si-a primit trofeul din mainile unuia dintre cei mai apreciati actori romani, Andi Vasluianu. Mari Torocsik, prezentata de politicianul clujean Peter Eckstein-Kovacs drept o legenda vie a filmului unguresc si european, a marturisit ca momentul inmanarii Premiului pentru intreaga cariera la TIFF este unul dintre cele mai frumoase din viata sa.

Doua premii-supriza au recompensat doua cariere impresionante. Scenograful Helmut Sturmer si directorul de imagine Iosif Demian, ambii parte a echipei filmului Nunta de piatra, care si-a aniversat 40 de ani la TIFF, au fost distinsi cu Premii de Excelenta, oferite de Mercedes-Benz. Distinctiile le-au fost inmanate de actorul Ovidiu Schumacher si de reprezentantul Mercedes-Benz, Gabriel Craciun.

Premiul pentru Cea mai Buna Regie, in valoare de 5.000 de euro, oferit de Centrul National al Cinematografiei, a fost adjudecat de Maja Milos, cu filmul Clip (Serbia, 2012). Regizorul Samuel Maoz, membru al juriului Competitiei, si Eugen Serbanescu, directorul CNC, i-au inmanat premiul regizoarei.

Din Rusia vine castigatorul Premiului Special al Juriului, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Vodafone: Chapiteau Show, in regia lui Sergei Loban (Rusia, 2011). Distinctia le-a fost inmanata scenaristei Marina Potapova si producatorului Alexei Layfurov de catre Mike Downey, membru al juriului Competitiei, si Mihai Ghyka, Chief Comercial Officer Consumer Business Unit la Vodafone.

Premiul pentru Cea mai Buna Imagine, in valoare de 5000 de euro, constand in cota de pelicula Kodak Vision 3, oferita de Kodak Cinelabs Romania, i-a fost acordat Barbarei alvarez, pentru De joi pana duminica / Thursday Till Sunday (Chile-Olanda, 2012). Regizoarea Dominga Sotomayor a ridicat premiul inmanat de criticul de film Mark Adams, membru al juriului, si Cornelia Popa, manager Kodak Cinelabs Romania.

Actorul Kim Kold, protagonistul din Teddy Bear (r. Mads Matthiesen, Danemarca, 2011), a fost remarcat de juriul TIFF 2012 si recompensat cu Premiul pentru Cea mai Buna Interpretare, in valoare de 1.000 de euro, oferit de Vitrina Advertising. Kjartan Sveinsson, membru al formatiei Sigur Ros si al juriului TIFF, i-a inmanat premiul regizorului Mads Matthiesen.

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federatiei Internationale a Criticilor de Film, a fost adjudecat de Tiranozaur / Tyrannosaur (r. Paddy Considine, Marea Britanie, 2011), proiectat in sectiunea tematica Oameni si zei.

Iar cel mai popular film la TIFF 2012 a fost Chapiteau Show (regia Sergei Loban, Rusia, 2011). Voturile spectatorilor i-au adus Premiul Publicului, oferit de MasterCard si inmanat de actrita Ioana Flora si Ioana Gorganean, Marketing Manager MasterCard.

Toata lumea din familia noastra (r. Radu Jude) este marele castigator al competitiei Zilelor Filmului Romanesc. Criticul de film Michel Ciment si Corina Suteu, directoarea ICR New York, i-au inmanat trofeul producatoarei Ada Solomon. Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea Lung metraj, in valoare de 2.000 de euro, este oferit de Institutul Cultural Roman.

Cel mai bun film scurt din competitia ZFR a fost desemnat Blu, in regia lui Nicolae Constantin Tanase. Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea Scurt metraj consta in 1.500 de euro, oferiti de Volksbank, si o zi de filmare oferita de Studiourile MediaPro. Distinctia i-a fost inmanata tanarului cineast de membrii juriului sectiunii de scurt metraje, regizorii Bogdan Mirica, Tihomir Rachev si Nora Lakos si de Alina Luncasu, reprezentanta Studiourilor MediaPro.

La categoria Debut, favoritul juriului a fost documentarul Un gand, un vis, Doyle... si-un pix, in regia lui Bogdan Ilie-Micu, recompensat cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut, in valoare de 1.000 de euro, oferit de Ursus. Dorotheea Petre si Victor Teiosanu, Brand Manager Ursus, au anuntat castigatorul.

Impresionat de prestatia lor, juriul a decis sa acorde o Mentiune Speciala in cadrul Zilelor Filmului Romanesc actorilor Constantin Cojocaru si Victoria Cocias, pentru interpretarea din Trei zile pana la Craciun (Ultimele zile din viata Elenei si a lui Nicolae Ceausescu), regia Radu Gabrea. Surpriza este la fel de mare ca atunci cand am fost anuntat ca il voi juca pe Nicolae Ceausescu, a spus Constantin Cojocaru pe scena.

Artistul Joachim Luetke si producatorul TV Ovidiu Uscat au premiat Cel mai Bun Scurt metraj din sectiunea Umbre - Hope, regia Pedro Pires (Canada, 2011). Premiul este oferit de Transilvania Media Group, iar misiunea de a-l duce regizorului i-a fost data criticului canadian Guilhem Caillard, membru in juriul Zilelor Filmului Romanesc.

Munca adolescentilor selectati in atelierul Let's Go Digital! a fost rasplatita la final de TIFF. Filmul It sees you, realizat de echipa formata din Mara Simon, Denisse Conn-Tubacu si Cristian Georgescu, a primit Premiul Let's Go Digital!, oferit de UPC.

La Gala de inchidere de sambata seara au fost anuntati si castigatorii Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF.

Cristina Bilea a obtinut Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de lung metraj, in valoare de 3.000 de dolari, cu scenariul Vara s-a sfarsit, Adina Militaru a fost recompensata cu Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de scurt metraj, in valoare de 1.500 de dolari, cu scenariul Dus intors: 3 minute, iar Adina Popescu si Iulian Manuel Ghervas au primit Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de documentar, in valoare de 2.000 de dolari, cu scenariul 10 perfect. Premiile au fost anuntate pe scena de Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania.

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR).

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM TRANSILVANIA - PREMII 2012

Trofeul Transilvania, in valoare de 15.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman Oslo, 31 august / Oslo, August 31st (regia JoachimTrier, Norvegia, 2011)

Premiul pentru Cea mai Buna Regie, in valoare de 5.000 de euro, oferit de Centrul National al Cinematografiei Maja Milos (Clip, Serbia, 2012)

Premiul Special al Juriului, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Vodafone Chapiteau Show (regia Sergei Loban, Rusia, 2011)

Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Evenimentul Zilei Joachim Trier, Eskil Vogt (Oslo, 31 august / Oslo, August 31st, Norvegia, 2011)

Premiul pentru Cea mai Buna Imagine, in valoare de 5000 de euro cota de pelicula Kodak Vision 3, oferita de Kodak Cinelabs Romania Barbara alvarez (De joi pana duminica / Thursday Till Sunday, Chile-Olanda, 2012)

Premiul pentru Cea mai Buna Interpretare, in valoare de 1.000 de euro, oferit de Vitrina Advertising Kim Kold (Teddy Bear, Danemarca, 2012)

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federatiei Internationale a Criticilor de Film Tiranozaur / Tyrannosaur, regia Paddy Considine (Marea Britanie, 2011)

Premiul Publicului, oferit de MasterCard Chapiteau Show, regia Sergei Loban (Rusia, 2011)

Premiul de Excelenta, oferit de Mercedes-Benz: Iosif Demian regizor şi director de imagine si Helmut Sturmer scenograf

Premiul pentru Intreaga Cariera actorul Ion Caramitru

Premiul pentru Intreaga Cariera / Lifetime Achievement Award actritele Geraldine Chaplin si Mari Torőcsik si regizorul Claude Lelouch

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea Lungmetraj, in valoare de 2.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman Toata lumea din familia noastra, regia Radu Jude

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea Scurtmetraj, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Volksbank şi o zi de filmare oferita de Studiourile MediaPro Blu, regia Nicolae Constantin Tanase, 2011

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut, in valoare de 1.000 de euro, oferit de URSUS Bogdan Ilie-Micu, pentru regia filmului Un gand, un vis, Doyle... si-un pix

Mentiune Speciala in cadrul Zilelor Filmului Romanesc Constantin Cojocaru si Victoria Cocias, pentru interpretarea din Trei zile pana la Craciun (Ultimele zile din viata Elenei şi a lui Nicolae Ceauşescu), regia Radu Gabrea

Premiul pentru Cel mai Bun Scurt metraj din sectiunea Umbre, oferit de Transilvania Media Group Hope, regia Pedro Pires (Canada, 2011)

Premiul Let's Go Digital!, pentru cel mai bun film realizat in cadrul atelierului de film pentru adolescenti, oferit de UPC It sees you, realizat de echipa formata din Mara Simon, Denisse Conn-Tubacu, Cristian Georgescu

Premiul Competitiei Locale, in valoare de 1.500 euro, oferit de Terapia Ranbaxy Csaladi film / Portret de familie, regia Abel Visky

Mentiune Speciala in cadrul Competitiei Locale, oferita de Fabrica de Pensule Connection Lost, regia Paula Onet si Manuela Borza

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de lung metraj din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF, in valoare de 3.000 de dolari - Cristina Bilea, cu scenariul Vara s-a sfarsit

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de scurt metraj din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF, in valoare de 1.500 de dolari Adina Militaru, cu scenariul Dus intors: 3 minute

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de documentar din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF, in valoare de 2.000 de dolari Adina Popescu si Iulian Manuel Ghervas, cu scenariul 10 perfect

Sambata seara, 9 iunie, la Teatrul National din Cluj, in prezenta invitatilor speciali si a publicului, TIFF 2012 si-a premiat castigatorii.

Trofeul Transilvania, in valoare de 15.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman (ICR), merge anul acesta in Norvegia: Oslo, 31 august / Oslo, August 31st, in regia lui Joachim Trier, este marele castigator al editiei.

Premiul i-a fost inmanat lui Laurentiu Merisan, reprezentantul distribuitorului Independenta Film, de catre actrita Geraldine Chaplin (foto) si Horia-Roman Patapievici, presedintele ICR.

Celui de-al doilea lung metraj al regizorului norvegian i-a revenit si Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Evenimentul Zilei si prezentat pe scena Teatrului National de actrita Ana Ularu, membra a juriului Competitiei. Scris de Joachim Trier si Eskil Vogt, Oslo, 31 august este drama unui dependent de droguri care se confrunta cu propriul trecut, pe parcursul unei zile.

La ceremonia prezentata de Tudor Giurgiu, presedintele TIFF, au luat parte personalitati din lumea filmului romanesc si invitati straini.

In aplauzele indelungi ale salii si ale actorilor din 10 pentru FILM, prezenti pe scena, Geraldine Chaplin, onorata cu Premiul pentru intreaga cariera, a povestit despre legaturile ei cu Romania. Romania a fost prima tara de a carei existenta am aflat, in copilarie. Stiam de casa mea din Beverly Hills si de Romania, tara de unde venea sotia unchiului meu, Sydney Chaplin. Ea ne-a alintat teribil in copilarie si mi-as fi dorit ca si parintii mei sa fie un pic mai romani, aspus actrita pe scena, adaugand la final ca a fost atat de rasfatata la Cluj, incat s-a simtit ca in copilarie. This festival is really mishto!, a incheiat Geraldine Chaplin, in aplauzele audientei.

Ion Caramitru, distins la randul sau cu Premiul pentru intreaga cariera, si-a primit trofeul din mainile unuia dintre cei mai apreciati actori romani, Andi Vasluianu. Mari Torocsik, prezentata de politicianul clujean Peter Eckstein-Kovacs drept o legenda vie a filmului unguresc si european, a marturisit ca momentul inmanarii Premiului pentru intreaga cariera la TIFF este unul dintre cele mai frumoase din viata sa.

Doua premii-supriza au recompensat doua cariere impresionante. Scenograful Helmut Sturmer si directorul de imagine Iosif Demian, ambii parte a echipei filmului Nunta de piatra, care si-a aniversat 40 de ani la TIFF, au fost distinsi cu Premii de Excelenta, oferite de Mercedes-Benz. Distinctiile le-au fost inmanate de actorul Ovidiu Schumacher si de reprezentantul Mercedes-Benz, Gabriel Craciun.

Premiul pentru Cea mai Buna Regie, in valoare de 5.000 de euro, oferit de Centrul National al Cinematografiei, a fost adjudecat de Maja Milos, cu filmul Clip (Serbia, 2012). Regizorul Samuel Maoz, membru al juriului Competitiei, si Eugen Serbanescu, directorul CNC, i-au inmanat premiul regizoarei.

Din Rusia vine castigatorul Premiului Special al Juriului, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Vodafone: Chapiteau Show, in regia lui Sergei Loban (Rusia, 2011). Distinctia le-a fost inmanata scenaristei Marina Potapova si producatorului Alexei Layfurov de catre Mike Downey, membru al juriului Competitiei, si Mihai Ghyka, Chief Comercial Officer Consumer Business Unit la Vodafone.

Premiul pentru Cea mai Buna Imagine, in valoare de 5000 de euro, constand in cota de pelicula Kodak Vision 3, oferita de Kodak Cinelabs Romania, i-a fost acordat Barbarei alvarez, pentru De joi pana duminica / Thursday Till Sunday (Chile-Olanda, 2012). Regizoarea Dominga Sotomayor a ridicat premiul inmanat de criticul de film Mark Adams, membru al juriului, si Cornelia Popa, manager Kodak Cinelabs Romania.

Actorul Kim Kold, protagonistul din Teddy Bear (r. Mads Matthiesen, Danemarca, 2011), a fost remarcat de juriul TIFF 2012 si recompensat cu Premiul pentru Cea mai Buna Interpretare, in valoare de 1.000 de euro, oferit de Vitrina Advertising. Kjartan Sveinsson, membru al formatiei Sigur Ros si al juriului TIFF, i-a inmanat premiul regizorului Mads Matthiesen.

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federatiei Internationale a Criticilor de Film, a fost adjudecat de Tiranozaur / Tyrannosaur (r. Paddy Considine, Marea Britanie, 2011), proiectat in sectiunea tematica Oameni si zei.

Iar cel mai popular film la TIFF 2012 a fost Chapiteau Show (regia Sergei Loban, Rusia, 2011). Voturile spectatorilor i-au adus Premiul Publicului, oferit de MasterCard si inmanat de actrita Ioana Flora si Ioana Gorganean, Marketing Manager MasterCard.

Toata lumea din familia noastra (r. Radu Jude) este marele castigator al competitiei Zilelor Filmului Romanesc. Criticul de film Michel Ciment si Corina Suteu, directoarea ICR New York, i-au inmanat trofeul producatoarei Ada Solomon. Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea Lung metraj, in valoare de 2.000 de euro, este oferit de Institutul Cultural Roman.

Cel mai bun film scurt din competitia ZFR a fost desemnat Blu, in regia lui Nicolae Constantin Tanase. Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea Scurt metraj consta in 1.500 de euro, oferiti de Volksbank, si o zi de filmare oferita de Studiourile MediaPro. Distinctia i-a fost inmanata tanarului cineast de membrii juriului sectiunii de scurt metraje, regizorii Bogdan Mirica, Tihomir Rachev si Nora Lakos si de Alina Luncasu, reprezentanta Studiourilor MediaPro.

La categoria Debut, favoritul juriului a fost documentarul Un gand, un vis, Doyle... si-un pix, in regia lui Bogdan Ilie-Micu, recompensat cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut, in valoare de 1.000 de euro, oferit de Ursus. Dorotheea Petre si Victor Teiosanu, Brand Manager Ursus, au anuntat castigatorul.

Impresionat de prestatia lor, juriul a decis sa acorde o Mentiune Speciala in cadrul Zilelor Filmului Romanesc actorilor Constantin Cojocaru si Victoria Cocias, pentru interpretarea din Trei zile pana la Craciun (Ultimele zile din viata Elenei si a lui Nicolae Ceausescu), regia Radu Gabrea. Surpriza este la fel de mare ca atunci cand am fost anuntat ca il voi juca pe Nicolae Ceausescu, a spus Constantin Cojocaru pe scena.

Artistul Joachim Luetke si producatorul TV Ovidiu Uscat au premiat Cel mai Bun Scurt metraj din sectiunea Umbre - Hope, regia Pedro Pires (Canada, 2011). Premiul este oferit de Transilvania Media Group, iar misiunea de a-l duce regizorului i-a fost data criticului canadian Guilhem Caillard, membru in juriul Zilelor Filmului Romanesc.

Munca adolescentilor selectati in atelierul Let's Go Digital! a fost rasplatita la final de TIFF. Filmul It sees you, realizat de echipa formata din Mara Simon, Denisse Conn-Tubacu si Cristian Georgescu, a primit Premiul Let's Go Digital!, oferit de UPC.

La Gala de inchidere de sambata seara au fost anuntati si castigatorii Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF.

Cristina Bilea a obtinut Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de lung metraj, in valoare de 3.000 de dolari, cu scenariul Vara s-a sfarsit, Adina Militaru a fost recompensata cu Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de scurt metraj, in valoare de 1.500 de dolari, cu scenariul Dus intors: 3 minute, iar Adina Popescu si Iulian Manuel Ghervas au primit Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de documentar, in valoare de 2.000 de dolari, cu scenariul 10 perfect. Premiile au fost anuntate pe scena de Carmen Harabagiu, Country Manager HBO Romania.

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR).

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM TRANSILVANIA - PREMII 2012

Trofeul Transilvania, in valoare de 15.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman Oslo, 31 august / Oslo, August 31st (regia JoachimTrier, Norvegia, 2011)

Premiul pentru Cea mai Buna Regie, in valoare de 5.000 de euro, oferit de Centrul National al Cinematografiei Maja Milos (Clip, Serbia, 2012)

Premiul Special al Juriului, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Vodafone Chapiteau Show (regia Sergei Loban, Rusia, 2011)

Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Evenimentul Zilei Joachim Trier, Eskil Vogt (Oslo, 31 august / Oslo, August 31st, Norvegia, 2011)

Premiul pentru Cea mai Buna Imagine, in valoare de 5000 de euro cota de pelicula Kodak Vision 3, oferita de Kodak Cinelabs Romania Barbara alvarez (De joi pana duminica / Thursday Till Sunday, Chile-Olanda, 2012)

Premiul pentru Cea mai Buna Interpretare, in valoare de 1.000 de euro, oferit de Vitrina Advertising Kim Kold (Teddy Bear, Danemarca, 2012)

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federatiei Internationale a Criticilor de Film Tiranozaur / Tyrannosaur, regia Paddy Considine (Marea Britanie, 2011)

Premiul Publicului, oferit de MasterCard Chapiteau Show, regia Sergei Loban (Rusia, 2011)

Premiul de Excelenta, oferit de Mercedes-Benz: Iosif Demian regizor şi director de imagine si Helmut Sturmer scenograf

Premiul pentru Intreaga Cariera actorul Ion Caramitru

Premiul pentru Intreaga Cariera / Lifetime Achievement Award actritele Geraldine Chaplin si Mari Torőcsik si regizorul Claude Lelouch

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea Lungmetraj, in valoare de 2.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Roman Toata lumea din familia noastra, regia Radu Jude

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea Scurtmetraj, in valoare de 1.500 de euro, oferit de Volksbank şi o zi de filmare oferita de Studiourile MediaPro Blu, regia Nicolae Constantin Tanase, 2011

Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut, in valoare de 1.000 de euro, oferit de URSUS Bogdan Ilie-Micu, pentru regia filmului Un gand, un vis, Doyle... si-un pix

Mentiune Speciala in cadrul Zilelor Filmului Romanesc Constantin Cojocaru si Victoria Cocias, pentru interpretarea din Trei zile pana la Craciun (Ultimele zile din viata Elenei şi a lui Nicolae Ceauşescu), regia Radu Gabrea

Premiul pentru Cel mai Bun Scurt metraj din sectiunea Umbre, oferit de Transilvania Media Group Hope, regia Pedro Pires (Canada, 2011)

Premiul Let's Go Digital!, pentru cel mai bun film realizat in cadrul atelierului de film pentru adolescenti, oferit de UPC It sees you, realizat de echipa formata din Mara Simon, Denisse Conn-Tubacu, Cristian Georgescu

Premiul Competitiei Locale, in valoare de 1.500 euro, oferit de Terapia Ranbaxy Csaladi film / Portret de familie, regia Abel Visky

Mentiune Speciala in cadrul Competitiei Locale, oferita de Fabrica de Pensule Connection Lost, regia Paula Onet si Manuela Borza

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de lung metraj din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF, in valoare de 3.000 de dolari - Cristina Bilea, cu scenariul Vara s-a sfarsit

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de scurt metraj din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF, in valoare de 1.500 de dolari Adina Militaru, cu scenariul Dus intors: 3 minute

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de documentar din cadrul Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF, in valoare de 2.000 de dolari Adina Popescu si Iulian Manuel Ghervas, cu scenariul 10 perfect