Va spuneam nu demult ca Universal au achizitionat drepturile de ecranizare ale seriei The Vampire Chronicles, de Anne Rice, si iata ca se pare ca lucrurile au fost deja puse in miscare.

Astfel, Josh Boone, regizorul care a facut The Fault in our Stars, a ajuns la carma proiectului, urmand sa fie de asemenea si scenarist pentru filmul care pare sa fie inspirat din The Vampire Lestat si Queen of the Damned (ups, nu miroase a bine, au mai incercat asta odata…)

Brian Grazer va fi producator, alaturi de Alex Kurtzman si Roberto Orci. Intre timp, Boone isi mai incearca mana in “apele” filmelor horror - el va face adaptarea romanului The Stand al lui Stephen King, pentru Warner Bros. Eu astept cu nerabdare anuntarea distributiei - deja mi-am facut propriul fancast.

Va reamintim ca nu e prima oara cand aventurile vampirilor lui Rice sunt aduse pe marile ecrane: In 1994, Neil Jordan a regizat excelentul Interview with the Vampire - Tom Cruise e un Lestat excelent aici, iar Brad Pitt.. e Louis.  

In 2002, Warner Bros a facut Queen of the Damned (foto), in care Stuart Townsend e Lestat, Aaliyah e regina Akasha si… nimic nu e cum ar trebui sa fie, sau cu vreo legatura cu romanul sursa. Dar, hey, macar muzica e buna.

O parte din seria The Vampire Chronicles a aparut si la noi, la Editura Rao. Mai mult decat atat, Rice lanseaza in toamna o noua carte din serie, Prince Lestat.