Indragitul actor Mircea Diaconu revine pe marile ecrane in Cuscrii, cea mai noua comedie romaneasca, de pe 24 octombrie in cinematografele din toata tara.

Mircea Diaconu joaca rolul lui Stefan Vranceanu. Fost ofiter in Securitate, tata a trei fete si socru a doi gineri pe care nu ii poate suporta, Stefan isi pune toate sperantele in Ionut, viitorul sot al Marianei. 

Iar pentru ca lucrurile sa iasa exact asa cum isi doreste,  trebuie sa controleze totul. Decide astfel in numele mirilor toate detaliile, ramanand sa ii puna la current pe acestia la intalnirea cuscrilor.

“E o placere pentru mine sa am parte de personaje mai rele, altfel decat baietii buni, cum au fost majoritatea. Stefan este o tipologie contemporana, un fel de afacerist al revolutiei, o specie de domni care erau intamplator la vremea aia acolo si asta a fost suficient sa fie considerat un merit”, spune Mircea Diaconu despre rolul din Cuscrii.

Despre rolul lui Mircea Diaconu, regizorul Radu Potcoava declara: “Mi-am propus sa fie un altfel de Mircea Diaconu, departe de baiatul bun din filmele romanesti ale anilor ‘80, nici macar Ovidiu din Filantropica.”

“Atunci cand filmezi cu domnul Mircea Diaconu este ca si cum ai fi acasa si te simti atat de bine si confortabil incat dispar emotiile si inhibitiile, face intr-un anume fel incat te pune si pe tine sa fii chiar in film, in situatie”, spune Marian Ralea, alaturi de care Mircea Diaconu a mai jucat in Buletin de Bucuresti.

Din 24 octombrie in cinematografele din toata tara, comedia Cuscrii, regizata de Radu Potcoava, ii aduce pe marile ecrane pe Luminita Gheorghiu, Mircea Diaconu, Marian Ralea, Gabriela Popescu, Ioana Blaj si Paul Ipate

Ionut si Mariana se vor casatori curand. E timpul ca familiile lor sa se intalneasca si sa puna la cale fericitul eveniment. Cuscrii par sa se inteleaga perfect: ii uneste pasiunea pentru telenovele, lux, muzica romaneasca a anilor ’80 si tuica. Mai ales tuica.

Pe masura ce sticlele se golesc, neintelegerile incep sa apara. Trei cupluri, trei viziuni asupra nuntii: fast si opulenta (cu porumbei albi, Holograf si Fuego), nunta traditionala (cu lautari si cort), sau una tinereasca? Optiuni diferite, tabere diferite. Nimeni nu cedeaza.

Mai mult, cei doi cuscri isi amintesc ca s-au mai intalnit odata, acum 25 de ani. Erau in tabere diferite. Acum, ca prin minune, viata i-a adus din nou fata in fata. Urmeaza Marea Confruntare.

E nevoie de o minune ca aceasta nunta sa mai aiba loc…

Cuscrii, cea mai noua comedie a toamnei intra in cinematografele din toata tara de pe 24 octombrie.

Produs de Media Pro Entertainment si distribuit in Romania de InterComFilm, filmul poate fi vizionat in premiera in cinematografele: reteaua Cinema City, Grand Cinema & More Baneasa, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cine Grand Titan si Botosani, Light Cinemas, Cityplex Brasov, Tulcea si Constanta, Patria Craiova, Cinema Sergiu Nicolaescu Targu Jiu, Cinema Patria Bucuresti, Cinema Florin Piersic Cluj, Cinema Victoria Cluj, Cinema Palace Oradea, Cortina Digiplex Oradea, Cinema Pro, Cinema Capitol, Cinema Colours Alba si Craiova, Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina, Cinema Twins Ploiesti, Cinema Ostroveni Rm. Valcea, Line Cinema Rm. Valcea.