Cel ales a fost selectat pentru a participa la a 14-a editie a Festivalului International de Film de la Tiburon, care va avea loc in orasul de pe malul Golfului San Francisco in perioada 9-17 aprilie.

Regizat de Cristian Comeaga si avandu-i in rolurile principale pe Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu si Olimpia Melinte, Cel ales urmeaza a fi lansat in cinematografele din Romania pe 24 aprilie.

Film de actiune cu multe momente dramatice, cu tenta politista dar si cu accente comice, Cel ales povesteste intr-o maniera surprinzatoare duelul peste decenii intre un transfug devenit asasin si cel care l-a recrutat, lupta unui individ cu sistemul diabolic care i-a confiscat si i-a demolat metodic existenta.

Regizorul, scenaristul si producatorul Cristian Comeaga isi descrie filmul ca fiind “in egala masura brutal si delicat, agreabil si tulburator. Nu e povestea adevarata a unui individ, ci un mozaic din cioburi de povesti, toate adevarate. Sper sa aduca un nod in gat celor care-l vor vedea.”

Povestea filmului incepe in anii ’80, cand domnul X (Bogdan Stanoevici) a fost ajutat sa fuga din tara tocmai de cei care erau pusi sa-l tina in ea cu orice pret. Ani mai tarziu, i-au cerut un favor, la schimb: o crima. S-a impotrivit intai, apoi s-a conformat, dar ezitarea l-a costat scump: l-au declarat mort, in timp ce el a trebuit sa paraseasca tara de adoptie, renuntand la identitate, la familie, la toata viata sa. Credea ca a pierdut totul, dar a descoperit recent ca mai are inca mult de pierdut. 

In prezent, domnul X conduce, alaturi de o tanara necunoscuta (Laura Cosoi), o masina printr-o tara care nu mai e a lui, in cautarea iesirii din labirintul in care a intrat cu treizeci de ani in urma.

Produs de Domino Film, companie “raspunzatoare” pentru trei din filmele lui Nae Caranfil: Asfalt Tango, Filantropica si Restul e tacere, dar si pentru comediile Tache si La bani, la cap, la oase si distribuit de InterComFilm Distribution.

Cel ales va fi lansat in Romania pe 24 aprilie, pe 50 de ecrane din intreaga tara.