Scurt metrajul Meda, in regia lui Emanuel Parvu, a fost selectat in cadrul programului As Long as It Takes: Short, al Festivalului International de Film de la Rotterdam.

Evenimentul se va desfasura intre 27 ianuarie si 7 februarie 2016.

Programul As Long as It Takes: Short 2016 cuprinde scurt metraje din toata lumea, grupate in compilatii cu tematici diferite. 

Meda este singurul scurt metraj din Romania prezentat in acest program si va fi proiectat in cadrul compilatiei Short Stories: Words of Wisdom, Words of Strife alaturi de alte trei scurt metraje - Nuestro mar (r. Eileen Hofer), Love Story Not (r. Yosep Anggi Noen), Kwassa Kwassa (r. Tuan Andrew Ngyen & Superflex).

Personajul eponim al scurt metrajului Meda este o fata de 13 ani, aflata in plasament familial de la varsta de 5 ani. Acum, dupa moartea mamei adoptive, Meda trebuie sa se intoarca la orfelinat. Intr-un sistem social bolnav, tatal ei adoptiv nu se poate impaca cu gandul ca o va pierde.

Scurt metrajul ii are in rolurile principale pe Radu Zetu si Florin Zamfirescu (foto), alaturi de Monica Davidescu, Mircea Rusu, Rodica Negrea, Andreea Gramosteanu, Meda Guța si Ingrid Micu-Berescu.

Catalin Simioana semneaza imaginea, Stefan Parlog montajul, Sorin Neagu sunetul, iar Adriana Popa costumele.

Meda este un scurt metraj independent, produs de Domestic Film. 

Regizorul Emanuel Parvu este absolvent de UNATC, clasa Prof. Gelu Colceag

El a semnat pana acum regia a 5 scurt metraje: O familie… (2009), Pui, cartofi prajiți si-o cola (2012), Retur (2013), 2 (2014) si Meda (2015), selectate si premiate la importante festivaluri de film din Romania si din afara: Festivalul de Film de la Sarajevo, Festivalul de Film de la Valladolid, Festivalul de Film de la Trieste, Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, TIFF.

Emanuel Parvu este de asemenea cunoscut ca actor - din Amintiri din Epoca de Aur (r. Cristian Mungiu), Arta (r. Adrian Sitaru) sau Portretul luptatorului la tinerete (r. Constantin Popescu).

Se afla in prezent in pre-productie cu filmul sau de debut in lung metraj.

Aflat la cea de-a 45- a editie, Festivalul International de Film de la Rotterdam este unul din cele mai importante festivaluri de film din lume, cu principala sectiune competitionala de lung metraj dedicata de regizorilor aflati la debut sau la al doilea film. 

Hivos Tiger Awards Competition este recunoscuta si ca o importanta platforma internationala de sustinere a filmelor independente prin piata de co-productii CineMart si prin Fondul Hubert Bals.