In aceasta saptamana, Cinepub ne aduce 3 scurt metraje pe care le putem vedea online, gratuit.

Megatron, Palme d’Or-ul romanesc din 2008, Lampa cu caciula, laureatul premiului pentru cel mai bun scurt metraj la Festivalul de Film de la Sundance si Excursie, film semnat de proaspatul castigator la Berlin sunt scurt metrajele eveniment din aceasta saptamana pe CINEPUB (www.cinepub.ro). 

Cinepub propune trei scurt metraje semnate de trei dintre cei mai importanti regizori romani din ultimii ani: Adrian Sitaru, Marian Crisan si Radu Jude.

Megatron, Lampa cu caciula si Excursie aduc in prim plan 3 copii care isi urmaresc pasiunile pana la capat. Cu orice pret. Pentru ei lucrurile sunt simple si clare, iar pentru parinti devin din ce in ce mai complicate… 

Excursie (link film), scurt metrajul semnat de Adrian Sitaru, spune povestea lui Eugen (9 ani) care, dupa ce afla ca extraterestrii au aterizat in Romania, fura o camera video si incepe sa isi  filmeze viata de zi cu zi. Apoi dispare. 

Lampa cu caciula (link film), de Radu Jude, unul dintre cele mai premiate scurt metraje romanesti (Sundance, Hamburg, Cracovia, Los Angeles, San Francisco, etc.) este un film cald despre relatia tata-fiu si despre importanta lucrurilor mici in viata. 

Intr-un sat uitat de lume, un copil vrea sa vada cu orice pret filmul cu Bruce Lee, doar ca vechiul televizor al familiei s-a stricat. Lampa cu caciula este un road movie de la sat la marele oras, in cautarea specialistului Bichescu, singurul in stare sa rezolve problema.

Castigator al premiului Palme d’Or la Cannes in 2008, Megatron (link film), filmul semnat de Marian Crisan, a avut o prezenta importanta la festivaluri internationale, unde a fost unanim apreciat (Milano, Palm Springs, Stockholm, Varsovia, etc). 

Scurt metrajul spune povestea unui copil care isi doreste sa isi sarbatoreasca ziua la McDonald’s, impreuna cu ambii parinti. Nici faptul ca locuieste intr-un sat indepartat de orasul unde se afla McDonald’s-ul, nici argumentele mamei, divortata de tata, care ii spune ca acesta n-are timp de ei, nu il conving sa renunte la plan. 

De asemenea, pe CINEPUB  (www.cinepub.ro) pot fi urmarite si alte doa filme semnate de Marian Crisan: scurt metrajul Camelia (link film) si lung metrajul Morgen (link film), iar regizorul Adrian Sitaru este prezent pe platfoma cu alte cinci filme: lung metrajele Din dragoste cu cele mai bune intentii (link film) si Domestic (link film) si scurt metrajele Colivia (link film), Lord (link film) si Chefu’ (link film). 

Megatron, Lampa cu caciula si Excursie au avut premiera pe CINEPUB joi, 31 martie, ora 20:30. 

Informatii despre toate filmele din portofoliul Cinepub se gasesc pe site-ul oficial. (www.cinepub.ro)

Cinepub.ro (www.cinepub.ro) este singurul portal de cinema romanesc online, distribuit gratuit si cu acordul legal al producatorilor si cineastilor independenti, cu premiere in fiecare joi seara, de fictiune, documentar sau animatie, scurt sau lung metraj.