Actorul Tim Robbins vine in Romania in iunie la invitatia Festivalul International de Teatru de la Sibiu.

Tim Robbins va participa la FITS 2016 in calitate de regizor al spectacolului Visul unei nopti de vara, realizat cu trupa The Actors’ Gang, a carui fondator si director artistic este. 

In Visul unei nopti de vara (foto dreapta) ne este prezentata o lume suprarealista cu zane, vraji, incantatii, indragostiti fermecati prin magie, regina zanelor care face dragoste cu un magar. Lumea in dezordine, indreptata de neastamparul noptii. 

Treisprezece actori ai companiei The Actor’s Gang, alaturi de regizorul Tim Robbins si co-regizorul artistic, Cynthia Ettinger, ilumineaza padurea lui Shakespeare cu muzica originala, exprimare cinetica si o abordare patimasa a realitatii si magiei continute in limbajul piesei.

Sepctacolele cu Visul unei nopti de vara vor avea loc pe 16 iunie, ora 20,00 si pe 17 iunie, ora 18,00 la Filarmonica de Stat din Sibiu. 

De asemenea, renumitul actor va fi onorat si cu o stea pe Aleea Celebritatilor din Sibiu, in data de 18 iunie. 

In onoarea lui Robbins, Festivalul International de Teatru de la Sibiu va prezenta si o proiectie speciala cu filmul Inchisoarea Ingerilor / The Shawshank Redemption (1994, r. Frank Darabont) la Libraria Habitus, in 17 iunie, la ora 16,00. Pelicula are 6 nominalizari la Oscar 1995 (pentru Cel mai bun film, Cel mai bun actor – Morgan Freeman, Cel mai bun scenariu adaptat, Imagine, Sunet, Montaj, Muzica originala).

Deasemenea, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu vor fi prezentate 9 filme despre care puteti afla mai mute detalii accesand linkul: http://www.sibfest.ro/2016/film

Printre filmele pe care le veti putea vedea se numara:

Shakespeare Lives (2016) este o colectie de 37 de scurt metraje dupa piesele lui William Shakespeare, produs de Teatrul Shakespeare's Globe, in parteneriat cu British Council. Fiecare scurt metraj exploreaza succesiv cate o piesa de teatru a lui Shakespeare si include scene filmate in locatiile pe care si le-a imaginat autorul cand scria operele sale. Filmul va rula astfel: pe 11, 12, 18 si 19 iunie (la ora 12,00 la Casa Altemberger - Muzeul de Istorie).

Drumul (2015, r. Liviu Varlam). Filmul trateaza aspectul migrator al vietii artistului Dan Perjovschi, urmarindu-le pe acesta la Sibiu, Bucuresti si Timisoara si expunand pe parcurs motivatiile stilisticii lucrarilor sale si biografia sa. Vor fi presenti la proiectie: Dan Perjovschi si Liviu Varlam. Proiectia va avea loc pe 13 iunie, ora 16,00 la Libraria Habitus.

Pe data de 14 iunie cinefilii sunt invitati la filmul clasic The Marriage of Maria Braun (1979, r. Rainer Werner Fassbinder). Filmul a fost una dintre cele mai reusite creatii ale lui Fassbinder si a profilat imaginea Noului Cinematograf German in tarile straine. Pelicula va putea fi vazuta pe 14 iunie, ora 16,00 la Libraria Habitus.

Chuck Norris vs. Communism (r. Ilinca Calugareanu). Documentarul spune povestea Irinei Margareta Nistor, o femeie foarte determinata si pasionata a carei voce patrunzatoare si marcanta a inspirat o tara intreaga. Filmul va fi proiectat pe 18 iunie la ora 14,00 la Libraria Habitus in prezenta criticului de film si eroinei principale a filmului, Irina Margareta Nistor.

De o proiectie speciala va beneficia si Morometii (1987, r. Stere Gulea). Filmul bazat pe romanul lui Marin Preda va fi proiectat pe data de 19 iunie incepand cu ora 15,00 la Libraria Habitus in prezenta invitatilor: Victor Rebengiuc, Constantin Chiriac, Stere Gulea.

Informatii despre FITS 2016 gasiti pe www.sibfest.ro.