În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde o au ca invitată pe actrița Iulia Lumânare.

Bine ai venit în lumea magică a cinematografiei, unde filmul devine mai mult decât o simplă experiență de divertisment! CineFan.podcast este podcastul dedicat cinefililor, în care explorăm subiecte fascinante și analizăm povești de viață fascinante!

Alătură-te gazdelor Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu, într-o călătorie captivantă prin universul filmelor și cineaștilor preferați! Fie că ești un cinefil înrăit sau doar un iubitor de povestiri cinematografice, CineFan.podcast îți oferă ocazia să descoperi povești inspiraționale, aspecte vizuale captivante și interpretări uluitoare ale unor mari talente actoricești, toate într-o emisiune în care discuțiile sunt prietenești și pe înțelesul tuturor!

Astăzi stăm la povești cu actrița, scenarista și directoarea de casting Iulia Lumânare. Pe care o știm din serialul Rămâi cu mine sau din filme precum Pororoca, Caravana Cinematografică, Și atunci, ce e libertatea? sau Ana, mon amour. Despre care am povestit cu ea.

Cel mai recent film in care apare este Familiar - ce poate fi vazut acum la cinema.

Prezentat în premieră mondială în selecția celei de-a 27-a ediții a Festivalului Tallinn Black Nights, Familiar este un film despre un regizor care își investighează propria familie, forțând accesul la cel mai fragil moment din existența ei.

Dragoș, un regizor român, decide să facă un film despre emigrarea familiei sale în Germania în anii ’80. Dragoș investighează emigrarea, care s-a realizat în condiții suspecte, cu ajutorul fostei sale iubite, Ilinca. Colaborarea îi apropie pe cei doi, dar complică relația lui Dragoș cu logodnica sa. Pe măsură ce acesta se adâncește în trecutul familiei sale, secrete ies la iveală, ducând la dezvăluiri despre legături surprinzătoare cu Securitatea și relația lui Dragoș cu părinții se degradează treptat, în ciuda dorinței sale de a folosi acest film pentru a vindeca vechi răni.

Am povestit despre toate acestea la CineeFan.podcast. Dar ce ne-a luat prin surprindere a fost momentul în care am ajuns, în plină discuție, cu podcastul la... psiholog. Și ne-am propus să repetăm experiența și cu altă ocazie.

Despre filme și viață, ba chiar și dincolo de ele, în cel mai nou episod de CineFAN.podcast.