Cariera lui Dan Piţa se întinde de-a lungul a 30 de ani, regizorul abordând toate genurile cinematice, de la scurt-metraje, la docu-ficţiuni şi filme realiste, până la serii de televiziune şi western-uri în stil românesc.

Pe lângă recunoaşterea din ţară, filmele sale au fost remarcate în festivalurile internaţionale, Pas în doi, primind Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (1986), iar Hotel de lux, Leul de argint, la Festivalul de film de la Veneţia (1992).

Dintre filmele sale, amintim Nunta de piatră, Tănase Scatiu, Profetul, aurul şi ardelenii, Eu sunt Adam, Omul Zilei sau Faleze de nisip.

Anul acesta, Dan Piţa revine în cinematografe cu Ecce Homo Brâncoveanu - primul film de ficțiune inspirat de faptele  voievodului martir Constantin Brâncoveanu.

Cu un scenariu scris de Alex Molico și Dan Pița, filmul Ecce Homo Brâncoveanu va avea premiera în cinematografe din 16 februarie.

Din distributie fac parte: Constantin Pușcașu (Constantin Brâncoveanu), Daniela Nane (Doamna Maria Brâncoveanu), Dorel Vișan (Stolnicul Cantacuzino), Claudiu Bleonț (Anton Maria Del Chiaro), Marius Bodochi (Sultanul Ahmed al III-lea), Adrian Găzdaru (Mustafa Aga), Corneliu Ulici (Constantin Brâncoveanu, fiul), Pavel Ulici (Ștefan), Erik Istrate (Mateil), Paolo Iancu (Radu).

dan pita brancoveanu

“Este un film despre lupta dintre a fi și a avea. O poveste mai actuală ca niciodată pe care sper că publicul românesc o va primi ca pe un bun spiritual.” a declarat Dan Pița.

Jertfă și Demnitate sunt cele două puncte cardinale care stau la baza caracterului unui mare om si unui mare lider spiritual, care a fost capabil să devină, într-o perioadă extrem de încordată, simbolul renașterii spiritului românesc.

Scenariul Dan Pița & Alex Molico. Producător executiv: Alexandru Ciocianu. Director de imagine: Mădălina Păun. Montaj: Cristina Ionescu & Darian Ionescu.

Ecce Homo Brâncoveanu va debuta în cinematografe din 16 Februarie 2024 in București, Cluj, Constanța, Iași, Timișoara, Ploiești, Brașov, Buzău, Deva, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Turnu Severin, Pitești, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea.