Saga regizată de Denis Villeneuve continuă cu o distribuție de excepție în Dune: Partea II, următorul capitol al celebrului roman de Frank Herbert cu același nume.

Producția semnată Warner Bros. Pictures și Legendary Pictures este continuarea mult așteptată a filmului Dune din 2021, de șase ori câștigător al Premiului Oscar, distribuit de Vertical Entertainment doar în cinematografe.

Premiera filmului în România a avut loc pe 27 februarie și a strâns zeci de vedete autohtone la IMAX din Cinema City AFI Cotroceni.

De la eveniment nu au lipsit actorii Adrian Nartea, Marian Olteanu, Denis Hanganu și Victor Dorobanțu, campionul la kickboxing Andrei Stoica, dar și artiștii Giulia, Lino Golden, Gheboasă, Alexandra Ungureanu, Cucu, Doc și Nicoleta Nucă.

Așa cum era de așteptat, filmul a strâns critici pozitive din partea celor din industrie, în frunte cu Irina-Margareta Nistor, care declară „E un SF ideal pentru fanii genului”.

Epopeea pe marele ecran continuă adaptarea celebrului bestseller al lui Frank Herbert, cu starurile deja consacrate cărora li se alătură nume noi, printre care nominalizatul la Oscar, Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, nominalizatul la Oscar, Josh Brolin, nominalizatul la Oscar, Austin Butler, nominalizata la Oscar, Florence Pugh, Dave Bautista, câștigătorul Premiului Oscar, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, cu Stellan Skarsgård, cu nominalizata la Oscar, Charlotte Rampling și câștigătorul Premiului Oscar, Javier Bardem.

Dune: Partea II explorează călătoria mitică a lui Paul Atreides în timp ce se asociază cu Chani și poporul Fremen pentru a pune la cale răzbunarea împotriva celor care i-au distrus familia. În fața alegerii între dragostea vieții sale și soarta universului, el se străduiește să prevină un viitor teribil ce doar el îl poate vedea.

Villeneuve a regizat filmul după un scenariu pe care l-a scris împreună cu Jon Spaihts, bazat pe romanul lui Herbert. Filmul este produs de Mary Parent, Cale Boyter, Patrick McCormick, Villeneuve și Tanya Lapointe. Producătorii executivi sunt Josh Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert și Kevin J. Anderson în rolul de consultant creativ.

Villeneuve colaborează din nou cu echipa din spatele primului film al seriei Dune: directorul de imagine premiat cu Oscar, Greig Fraser; scenograful, câștigător al Premiului Oscar, Patrice Vermette; editorul câștigător al Premiului Oscar, Joe Walker; supervizorul de efecte vizuale, câștigător al Oscarului, Paul Lambert; Designerul de costume nominalizat la Oscar, Jacqueline West. Compozitorul câștigător al Premiului Oscar, Hans Zimmer, semnează partitura pentru acest film.

În anticiparea filmului Dune: Partea II, Grupul LEGO a lansat primul set inspirat din acest univers: LEGO® Icons Dune Atreides Royal Ornithopter (10327). Modelul este compus din 1.369 de piese, cu aripi rabatabile. Setul mai include și 8 personaje emblematice din film: Paul Atreides, Lady Jessica, Gurney Halleck, Chani, Leto Atreides, Liet Kynes, Duncan Idaho și baronul Harkonnen în pelerina sa lungă. Michael Psiaki, Designer de Produs în cadrul grupului LEGO, a declarat: „La fel ca fanii din întreaga lume, am fost pe deplin încântați de epicul Dune când a fost lansat –așa că întoarcerea noastră la Arakkis în Dune: Partea II a fost oportunitatea perfectă de a da viață acestei ambarcațiuni cu ajutorul cărămizilor LEGO”. Setul este disponibil în rețeaua de Magazine Certificate LEGO și online pe brickdepot.ro.

Avanpremiera Dune: Partea II este momentul perfect ca fanii să (re)descopere cartea-eveniment a lui Frank Herbert care stă la baza filmului și este în ADN-ul editurii Nemira. Volumul vine să completeze universul bogat ilustrat și să îi ghideze pe cinefili în călătoria de a descoperi toate detaliile ascunse în deșertul din Arrakis.

Filmul încurajează noua generație să descopere acest univers care a fascinat cititorii timp de decenii și este cel mai plăcut mod de a rămâne ancorat în lumea Dune și după experiența din cinema.

Romanul este publicat în Armada powered by Nemira, unde cititorii vor descoperi toate cele 14 volume Dune, dar se poate și asculta în exclusivitate pe audiotribe.ro în lectura lui Andi Vasluianu. Dune MOVIE EDITION este disponibilă în rețeaua Cărturești și în toate librăriile fizice și online din România.

Dune: Partea II a fost filmat în locații din Budapesta, Abu Dhabi, Iordania și Italia. Filmul este distribuit în România de Vertical Entertainment din 1 martie 2024 doar în cinematografe.